Гофрети
1 чаена чаща е с вместимост 240 милилитра
Продукти:
2 чаени чаши брашно
3 супени лъжици захар
4 равни чаени лъжички бакпулвер
щипка сол
1 яйце
1 чаена чаша прясно студено мляко, към което сме добавили 1 супена лъжица ябълков оцет и е престояло 5-10 минути
1/2 чаена чаша прясно мляко
80 грама разтопено краве масло
ванилия
В една купа смесваме всички сухи съставки, а в друга купа смесваме течните съставки. Прибавяме течните съставки към сухите и разбъркваме до хомогенизиране. Нагряваме гофретника и изсипваме толкова от сместа, че да покрие всички части от долната плоча, ако се налага разпределяме с лъжица, но не прекаляваме с количеството, за да не започне да излиза сместа при печене. Печем на умерена температура до зачервяване. Не отваряме гофретника преди да са минали 4 минути. Ако зачрвяването ви устройва, изваждате гофретите от гофретника, а ако не - изпечете още малко. Сервираме с масло, сирене, кашкавал или сладък вариант какъвто ви харесва. Когато са топли, отвън са хрупкави, а отвътре меки.
Здравейте.
ОтговорИзтриванеТолкова ли е вярно?
(4 еднакви лъжици бакпулвер)
Благодаря ви много
Hello,
ИзтриванеYes, 4 tsp baking powder.
You're welcome!
Здравейте! Втората половин чаша прясно мляко има ли значение студено ли е или не? Благодаря ви.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ИзтриванеНе, няма значение, само да не е горещо.
Инче, в 200 мл чаша ли да меря? :)
ОтговорИзтриване240 милилитра, Даре.
Изтриване