Шоколадово-шамфъстъчени трюфели
шоколадов слой
120 милилитра сладкарска сметана
1 супени лъжици тъмно какао
30 грама краве масло
40 грама шоколад Линдт 70% какао
50 грама шоколад Милка екстра какао
есенция ром на доктор Йоткер
шамфъстъчен слой
100 грама шамфъстък паста
90 грама сирене Филаделфия оригинал
3 супени лъжици пудра захар
50 грама бял шоколад
сладкарска зелена боя
сладкарска зелена боя
есенция по избор - шамфъстък, ванилия
какао за овалване
Шоколадов слой
Сгорещяваме сметаната с маслото и какато. Прибавяме шоколадите. Пасираме кратко. Прибавяме есенцията. Разбъркваме. Оставяме да се стегне в хладилник, след което оформяме топчета с малък размер.
Шамфъстъчен слой
Смесваме сиренето с шамфъстъка, захарта и есенцията., по желание добавяме сладкарска зелена боя за по-наситен цвят. В този случай аз ползвах, за разлика от другите рецепти, тъй като пастата ми не беше достатъчно зелена. Цветът ми е лайм. Добавяме разтопения бял шоколад, разбъркваме. Оставяме в хладилник да стегне.
Вземаме от шамфъстъчената смес и приплескваме, поставяме в средата ѝ шоколадово топче и го обвиваме с шамфъстъчената смес. Овалваме в какао. Оставяме за 1 час в хладилник да стегне.
Страхотни са и искам да ги направя,но откъде мога да си купя шамфъстък паста.Благодаря за хубавите рецепти.
ОтговорИзтриванеВ био магазините има, но не е евтина, направо е скъпа.
ИзтриванеБлагодаря Ви!
Бонбони висша класа!
ОтговорИзтриване