Шоколадов тарт с шамфъстък



форма за тарт с диаметър 18 см и падащо дъно

Продукти:
основа
15 бисквити "Изгрев" на "Победа"
3 супени лъжици тъмно какао
60 грама краве масло
3 супени лъжици вода

пълнеж
60 грама бял шоколад
100 милилитра течна сладкарска сметана
40 грама краве масло

глазура
60 грама черен шоколад
1 супена лъжица течна глюкоза
4 супени лъжици сладкарска сметана


Бисквитите се смилат. Към тях прибавяме какаото, разбъркваме. Добавяме разтопеното масло и водата. Разбъркваме. Разпределяме сместа добре във формата за тарт - по дъното и по стените. Печем за 3 минути в предварително загрята фурна на 180С. Изваждаме и охлаждаме.

Приготвяне на пълнежа
В съд смесваме пастата от шамфъстък, шоколада, сметаната, маслото. Разтопяваме на водна баня. Изсипваме върху охладената основа. Оставяме да се стегне на хладно за няколко часа. 

Глазура
Загряваме сметаната, пробавяме шокалада и разтопяваме на водна баня. Добавяме глюкозата. Разбъркваме. Разпределяме върху пълнежа. Оставяме да се охлади за няколко часа.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации