Питка от спелта







Продукти:
240 грама брашно от спелта  тип 630 >> или лимец, по ваш изобор
4 супени лъжици кисело мляко или йогурт
1 яйце
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
40 грама разтопено краве масло
4 супени лъжици слънчогледово олио

още малко брашно за поръсване


От продуктите замесваме тесто, като ако има нужда добавете малко брашно, но не много. Оформете питка с диаметър около 15 см. Отгоре поръсваме с малко брашно. С остър нощ правим кръст. Печем на 190С без вентилатор или на 170С с вентилатор за 35 минути. Изваждаме питката и я покриваме за 5 минути с кърпа. Хапваме топла или охладена, но топла е чудесна, особено ако намерите домашна чубрица с малко сол, олио и червен пипер. :)




Коментари

  1. Ох, за зъболекар съм, но после...няма да и простя на тази хрупкава коричка!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации