Плосък хляб от карфиол и червено цвекло


 Продукти:

2 чаени чаши смлян на трохи карфиол в чопър или кухненски робот и изстискан от водата в кърпа

1 яйце

1 чаена чаша бадемово брашно от бланширани бадеми или смлени бланширани бадеми

1/2 чаена лъжичка сол

1 чаена чаша настъргано на по-едро ренде сурово червено цвекло

Смесваме всички продукти. Разстиламе сместа на правоъгълник с дебелина около 0,5-0,7 см върху тава, покрита с хартия за печене. Става най-добре с ръце. Печем в предварително загрята фурна на 200С на средно ниво във фурната за 25 минути. Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади преди да нарежем. 

Коментари

Популярни публикации