Разядка от тиквички и авокадо
3 малки тиквички
3 скилидки чесън
1/2 връзка копър
1/2 връзка магаданоз
1 голямо узряло авокадо
1/4 чаена чаша зехтин екстра върджин
сол на вкус
олио за изпичане на тиквичките
Режем тиквичките на по-дебели филии, посоляваме ги леко. Подреждаме ги на един ред в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с олио, не със зехтин екстра върджин, и ги печем на 200 С за около 20-30 минути, като по средата на времето ги обръжаме и от другата страна. Изваждаме тавата от фурната и оставяме да изстинат тиквичките, след което ги добавяме в съда, в който ще пасираме. Прибавяме останалите продукти и пасираме. Оставаме сместа в хладилника за поне 1 час. Сервираме като може допълнително да полеем с малко зехтин.
Ако обичате люто, може да добавите малко към сместа люта чушка.
Коментари
Публикуване на коментар