Разядка от тиквички и авокадо



 Продукти:

3 малки тиквички

3 скилидки чесън

1/2 връзка копър

1/2 връзка магаданоз

1 голямо узряло авокадо

1/4 чаена чаша зехтин екстра върджин

сол на вкус

олио за изпичане на тиквичките

Режем тиквичките на по-дебели филии, посоляваме ги леко. Подреждаме ги на един ред в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с олио, не със зехтин екстра върджин, и ги печем на 200 С за около 20-30 минути, като по средата на времето ги обръжаме и от другата страна. Изваждаме тавата от фурната и оставяме да изстинат тиквичките, след което ги добавяме в съда, в който ще пасираме. Прибавяме останалите продукти и пасираме. Оставаме сместа в хладилника за поне 1 час. Сервираме като може допълнително да полеем с малко зехтин.

Ако обичате люто, може да добавите малко към сместа люта чушка.

Коментари

Популярни публикации