Здравословни меки бисквитки с тахан


На мен тези бисквитки много ми харесаха, защото не са много сладки и са меки. Ако обичате по-сладичко, увеличете количеството захар и използвайте млечен шоколад.

1 чаена чаша е с вместимост 240 мл

Продукти:
10 меки големи фурми
1/2 чаена чаша сусамов бял тахан
щипка сол
120 грама меко краве масло
3/4 чаена чаша кафява захар
2 яйца
1/2 чаена чаша овесени ядки
170 грама пълнозърнесто ръжено брашно
1 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
100 грама черен шоколад 60-74%, нарязан на дребни парченца

сусам за овалване


Фурмите, без костилките, разбира се, захарта, маслото, солта и тахана пасираме в купа. Добяваме захарта и яйцата. Отново пасираме. Прибавяме овесените ядки, пасираме. Накрая добавяме ръженото брашно с бакпулвера и разбъркваме. Получава се лепкава смес. Прибавяме нарязания шоколад. Разбъркваме. Оставяме във фризера за 20 минути, след което оформяме 20 топчета, които овалваме в сусама. Нареждаме топчетата на разстояние едно от друго, защото при печене ще увеличат размера си, върху 2 тави, покрити с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 190С първо едната тава за 11 минути, изваждаме тавата и оставяме бисквитите да се охладят в нея преди да ги прехвърлим в друг съд. По същия начин процедираме и с другата тава бисквити.


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации