Орехово-лешникови бисквити

Подобрена и одобрена този път от всички версия на бисквитките с тахан.


1 чаена чаша е с вместимост 240 мл

Продукти:
8 меки големи фурми
1/2 чаена чаша лешников тахан
щипка сол
100 грама меко краве масло
3/4 чаена чаша кафява захар
2 яйца
3/4 чаена чаша овесени ядки
190 грама пълнозърнесто ръжено брашно
1 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
150 грама шоколад Милка екстра какао, нарязан на дребни парченца

1 чаена чаша смлени орехи за овалване

Фурмите, без костилките, захарта, маслото, солта и лешниковия тахан пасираме в купа. Добяваме захарта и яйцата. Отново пасираме. Прибавяме овесените ядки, пасираме. Накрая добавяме ръженото брашно с бакпулвера и разбъркваме. Получава се лепкава смес. Прибавяме нарязания шоколад. Разбъркваме. Оставяме във фризера за 20 минути, след което оформяме 20 топчета, които овалваме в смлените орехи. Нареждаме топчетата на разстояние едно от друго, защото при печене ще увеличат размера си, върху 2 тави, покрити с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 190С първо едната тава за 11 минути, изваждаме тавата и оставяме бисквитите да се охладят в нея преди да ги прехвърлим в друг съд, защото са доста меки и ще се счупят, ако не са изстинали. По същия начин процедираме и с другата тава бисквити.

Коментари

Популярни публикации