Питки с извара
Питките са вкусни, меки, бързи и лесни.
1 чаена чаша е с вместимост 240 милилит
Продукти:
2 яйца
200 грама извара
5 супени лъжици слънчогледово олио
1 чаена лъжичка сол
1 чаена чаша бяло пшеничено брашно
10 грама бакпулвер
В купа смесваме яйцата, изварата, олиото и солта. Прибавяме брашното и бакпулвера. Разбъркваме, но малко, колкото да се смесят. Колкото повече бъркате, толкова по-зле. С намокрена с вода лъжица за сладолед гребваме от сместа. С мокри ръце оформяме топче. Поставяме го в тава, покрита с хартия за печене. Редим топчетата на разстояние едно от друго. Можете преди печенето да ги поръсите с шарена сол, както е при мен, със сусам или просто да ги оставите така. Печем в предварително загрята фурна на 240С за около 10 минути, да се зачервят отгоре.
При втория вариант вместо олио в сместа добавих 50 грама настъргано пушено топено сирене, но не онова за мазане, а от типа на пушена гауда. Отгоре намазах с малко олио.
Коментари
Публикуване на коментар