Хлебно руло с шунка и топено сирене


Това хлебно руло е познато на италианците, но не помня името му. Може да се импровизира с продуктите, но аз заложих на нещо, което знам, че ще се хареса като комбинация на домашните ми. Съжалявам, че забравих да купя песто от сушени домати, но пък от друга страна този пропуск си има предимство, тъй като е по-ниско калорично... не че си броя калориите :)) В никакъв случай не съм някакъв фанатик на тема здравословно хранене, както сте забелязали. Дано не ми се наложи да се придържам стриктно към някаква схема. 
Аз използвах готово тесто за пица на Билла. Забележете - не от Билла, а на Билла, което не изключва, разбира се, първото :)


Ако желаете и имате време, може да замесите сами тестото.

Продукти:
1 пакет (400 г) тесто за пица 
300-400 г шунка, нарязана на тънки филийки
топено сирене (kri-kri с вкус на шунка и с билки)
яйце за намазване
маково семе или друго за поръсване


Върху тънката кора тесто нареждаме шунката, така че плътно да го покрие. Поставяме топенето сирене, нарязано на парченца, както намерим за добре. Аз го подредих в три успоредни линии. Завиваме стегнато руло, като защипваме тестото, така че да не излезе при печене пълнежът. Поставяме рулото в тава, покрита с хартия за печене. Правим няколки леки разрези по диагонал. Намазваме рулото с леко разбито яйце, поръсваме със семена и печем в предварително загрята фурна на 190С до готовност. 


Не успях да засека времето, но може би беше към 40-45 минути, като по някое време го покрих с фолио, защото коричката се беше доста добре зачервила и ако не бях направила това, рискувах да се сдобия с изгоряла коричка. Готовото руло изваждаме от фурната и увиваме в чиста кърпа, за да омекне коричката, което се случва за около десетина минути. 

Коментари

  1. Мноооого апетитно!
    Така ме изкушаваш да го заформя, а постя...

    ОтговорИзтриване
  2. Инче, страхотна идея!
    А за разреза да не говорим -
    идва ми да захапя монитора!
    Поздрави и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно, Инче! Най-сетне нещо сериозно, стига с тези бонбонки, сладки и сладкиши!
    Невероятно изглежда рулото, поздравления, а както казва Дани - разреза е перфектен!

    ОтговорИзтриване
  4. ПП: Твоето е по-хубаво от източника, още веднъж поздравления за майсторската работа!

    ОтговорИзтриване
  5. Или, какви пости послед лято, бре ;)))
    Стискам палци да се справиш с изкушенията :)

    Дани, благодаря ти :) Когато ти кажеш, че хапеш нещо, твърдо или меко, без значение, не се притеснявам, щото знам, че със счупени зъби няма да ходиш дълго :)))

    Ха, Пепи, разстреля ме :)))
    Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много апетитно рулце си направила, Инче!
    И както винаги много атрактивно го поднасяш!
    Поздрави и пожелания за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  7. Много сполучливо и апетитно изглежда!Браво!И ножа е остър!!!Перфектно си е свършил работата!

    ОтговорИзтриване
  8. Мхм... какви изкушение измисляш само, Инче :) божествено!

    ОтговорИзтриване
  9. Отново прекрасна идея! Страхотно изглежда! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  10. Ооо, федорска, щом се изключва месенето-там съм- съвсем скоро и с каква ли не плънка;)
    Много яки снимки!
    Айде хубав уикенд и не се претоварвай;)

    ОтговорИзтриване
  11. Много идейно предложение!Чудно рулце!Поздравления ,Инче!

    ОтговорИзтриване
  12. Отново съм запленена, скоро ще бъде изпробвано! Имам чувство, че имате договор с моя супер претенциозен син :)
    Прегръдки и много усмивки от Бургас!

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотна идея, Инче!
    Много ни хареса рулото, тъкмо за моите мъже!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  14. Това е по моята част, ще ми хареса много сигурна съм! Ох, много добре изглежда! Прегръдка и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Мамо, ще изчегъртам само маковото семе, останалото ти го оставям XD

    ОтговорИзтриване
  16. Инче, много вкусно! Пък и гледам бързо и лесно се прави, значи много скоро ще се пробва. :))

    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  17. Ели,
    Танче,
    Зори,
    Еми,
    Мъхче,
    Миленка,
    Усмивке,
    Роси,
    Линче,
    Таня,
    благодаря ви :)

    Хубава неделя!

    Дръпи, голям дамски каприз си, да знаеш! :)) Ще доживея ли нещо, което съм направила да ти 'ареса, а?!!!!

    ОтговорИзтриване
  18. ИНЧЕ, НАПРАВО УБИЙСТВЕНО АПЕТИТЕН!
    Много ми хареса рецептата а ти така хубаво си го накиприла ,че направо за преглъщах.
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  19. Федорка, направо трепач е това предложение!!! Очите ми останаха в нещо, обичам да се занимавам с подобни рецепти, така че ще го прибавя в списъка.:-))
    Прегръдка и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  20. Мамо, убавото ядене трябва да е като убавата мома - да е свежо и с приятен загар, бухнало, пикантно, сочно и мекичко на месене, че да ти текат лигите по него ^^

    ОтговорИзтриване
  21. Вчера четох, че можело да се усвояват мастни киселини с права /неразклонена/ верига и то само ако са с четен брой въглеродни атоми. Изключения се съдържат в меда, които водят до алергии, точно защото не могат да се разграждат. За млякото обясняват, че в основата на алергиите са млечният белтък или млечната захар - лактозата. Според мен това е еволюционна стъпка, за да се гарантира, че за евентуалните ми деца ще остава мляко XD

    ОтговорИзтриване
  22. wowwwwwwwwwwwwwww è splendido questo pane!!!!ciaooooooooo

    ОтговорИзтриване
  23. Muy apetecible realmente una delicia sabrosa este pan será un éxito en mi casa ..luce .maravilloso,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  24. Точно от това тесто имам в хладилника,взех за първи път за проба,че от тези на Белла никак не съм очарована.
    По твоите снимки резултатът е много обещаващ ,а идеята е чудесна!С песто Росо щеше да е още по-убийствено наистина.На мен винаги ми се намират във фризера от него и Дженовезе,така че благодаря за разкошната идея!
    Хубав ден,Ина!

    ОтговорИзтриване
  25. ce roulé est magnifique, j'adore
    bonne journée

    ОтговорИзтриване
  26. Още от заглавието преглътнах, а после вече никакво спиране:) Страхотно е!

    ОтговорИзтриване
  27. What a yummy ham bread!!!! It´s watermouthering!!!

    ОтговорИзтриване
  28. Страхотия е, това руло, Ина!!!
    Откакто правих онези гевреци с плънка ми се въртеше идеята за нещо подобно, по-големичко. Чакам вдъхновение, ще го завъртя и аз :)))

    ОтговорИзтриване
  29. Леле, Инче, какво стана тука?! Това руло е трепач! И разрез и цялостен вид, просто пЕрфект! Ама пък и снимките са N1! Присъединявам се към аплодисментите!

    ОтговорИзтриване
  30. Това е от любимите лесни и убийствено вкусни рецепти :) Какво му трябва на човек - лято, море и нещо не-диетично като това руло :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  31. Ехааа.....изглежда толкова пухкаво и вкусно!Усмихнат и вкусен ден Инче!

    ОтговорИзтриване
  32. questo rotolo e'superlativo!fantastico e come sempore le foto rendono tantissimo!

    ОтговорИзтриване
  33. Инче чудно предложение истрахотна идея! За снимките ти си знаеш ... разкошни и много изкусителни:)
    Голяма сими изкусителка Федорка, гуш и усмихната сряда!

    ОтговорИзтриване
  34. Страхотно предложение! Много ми хареса, връщах се и го четох няколко пъти :))). Записвам си рецептата, непременно ще пробвам. Благодаря Инче!
    Хубав и спокоен ден!

    ОтговорИзтриване
  35. Ин, представила си истинска прелест. МММММММ... Само предполагам колко е вкусно. Задължително ще изпробвам рецептата. Не за 1 път ще остана доволна от твоите рецепти.
    До скара!

    ОтговорИзтриване
  36. Инче,много ми допадна рулато ти.Аз от това тесто правя много хубави пици-сега мисля и тази рецепта да направя.
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  37. Yum, so tasty! I love all kinds of bread (I'll check the linked website: my Spanish is a little bit better than my Bulgarian ;-)

    Thanks for sharing

    ОтговорИзтриване
  38. Изглежда много апетитно и непременно ще се пробва! Благодаря за хубавото предложение! :)))

    ОтговорИзтриване
  39. Трябва да видя какво е това тесто на Билла. Перфектно руло.
    Снимките... знаеш си. Човек без думи остава, докато разглежда тук:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации