Спагети с патладжани
С тази рецепта леко се повтарям (справка >>), но като замени човек тиквичка с патладжан, като сложи моцарела, пармезан, босилек и доматки, колкото и сходна да е визията на ястията, вкусът е различен. Признавам, че откакто направих "вързаните спагети", всеки път, когато сервирам вкъщи спагети (стига да не съм адски каталясала), гледам да са поднесени по този начин, особено за мен хахаха. Ама така е, няма какво да шикалавя. И защо? Отговорът се крие в по-малкото количество спагети, което изяждам. :)) Когато са на няколко "ката", пропорционално на пастовата височина, нараства и "визуалната" ми ситост. Така и десертът е доволен, защото не е пренебрегнат от мен :P
Продукти за 4 порции (на порция по едно"вързопче"):
консерва домати, нарязани на кубчета (около 400 грама)
4 филии изпържени патладжани
150 грама ал денте сварени спагети
150 грама моцарела
2-3 скилидки чесън
6 големи листа пресен босилек
олио
сол
пармезан за поръсване
В купа смесваме консервата домати, пресованите скилидки чесън, сол, олио и 2 нарязани листа босилек. Половината от тази смес изсипваме в тава. Отгоре слагаме вързопчета спагети, приготвени по следния начин. Вземаме една филия изпържен патладжан и върху нея поставяме малко спагети, които завиваме като прежда. Отгоре слагаме малко от доматената смес, моцарелата, сол и един лист босилек. Увиваме спагетите в патладжана и ги поставяме в тавата с "шева" надолу. С останалата доматена смес заливаме показващите се спагети, за да не се изушат във фурната и да станат на клечки. Печем в предварително загрята фурна на 200С за около 20-25 минути.
Сервираме вързопчетата с настърган пармезан или друго сирене.
Докато гледах гладно снимките на галета, ти си пуснала още нещо супер апетитно!
ОтговорИзтриванеВече сериозно огладнях!
Много интересна рецепта, а снимките са страхотни, Инче!
Хубава вечер :)
Леле каква вкусоийкаааа...сосчето потече през екрана!
ОтговорИзтриванеЧак ми се допи бяло винце!
Снимките са *)бижу
Гушкам те Инка:)
Инче, ще се окапя! Много, много, много апетитни! И много идейни с тия вързопчета!
ОтговорИзтриванеА мръвката къде да я завием :)
Страхотно изглеждат на снимките, сигурна съм, че са страшно вкусни! Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеQue plato tan estupendo, las berenjenas que veo se ven fantasticas.
ОтговорИзтриванеSaludos
Ох, прекаляваш, ЛУДНИЦА Е ТОВА!!!!
ОтговорИзтриванеТова ще ям днес, край.
Ох.
Браво, браво, браво!
Ели,
ОтговорИзтриванеКате,
Пепи,
Дани,
Рони,
благодаря ви :)
Jose Manuel, thanks :)
Es una combinación de ingredientes que me gusta muchísimo y tiene un aspecto de lo más apetitoso.
ОтговорИзтриванеUn beso,
Тц, тц, много ме спечели, спор няма! Това е моето ядене! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотни спагети!
ОтговорИзтриванеУбягна ми един момент- нали не се варят предварително, щото иначе ще те обява за най-търпеливата домакиня, подреждаща меки спагетчета в патладжан;)? Сигурно е от горещината и липсата на сън, но не вдявам;)
ОтговорИзтриванеМного са ефектни-върнах се да видя и онези с тиквичките и да ти кажа идеята е страшна. Само да ми се изясни как става, ма може би утре-вдругиден като се наспя;)
Хиваб петък!
Е, не очаквах, че ще се наквася през монитора!!!!
ОтговорИзтриванеНавсякъде, където има патладжан е вкусно!!!!
Прохладен уикенд!!!
Много вкусно!
ОтговорИзтриванено толкова мразя да навивам прежда- от дете ми е :)
А патладжанчето с босилека е божествен с този пълнеж. Мисля, нещо като гнездо да оформя аз...
un piatto dal sapore tutto italiano, meravigliose le foto...molto in stile!
ОтговорИзтриванеОх, само фльонга не си им вързала :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са!!!!
Подай едно вързопче насам, а аз ще ти дам една желирана плодова тортичка!
Хубав петък, Принцесо!
Чудесна идея ,Инче ! Супер ! Много ми хареса !
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав петък !
Инче, това е превъзходно, аз обожавам и спагети с домати, а комбинацията с патладжан е просто фантазия! Благодаря за идеята, в тази комбинация няма как да не си оближем пръстите:)
ОтговорИзтриванеМного хубав уикенд сладур и пак да ни сготвиш някоя вкусотия:))
Хей, благодаря на всички ви :)
ОтговорИзтриванеМъхче, варят се, варят се, но може и да я пропуснеш тази стъпка, ако доматения сос е повечко, отгоре алуминиево фолио, за да не изгорят патладжаните и след около 30-35 минути "си готова".
Дани, ти по два пъти се нарежаш, бре :)) както аз едно време за понички в ученическия стол хахаха
Хубав уикенд ви желая :)
Леле,чудесни вързопчета си спретнала!Ще ги опитам задължително и с тиквички и с патладжан!Поздрави и хубав уикенд! :)
ОтговорИзтриванеИнче, ти успя да изпържиш патладжан (пренебрегвам факта, че са 4 шайби....)! Много хубава идейка е това с вързопчето - айде, копи-пейст и следващия път и аз ще го направя така!
ОтговорИзтриванеИнче, грабвам си неустоимата последна снимка и изчезвам, че не се търпиш вече с твоите вкусотии и неповторими снимки.:)
ОтговорИзтриванеПрегръщам те мила!
Диди,
ОтговорИзтриванеДида,
Зиче,
благодаря ви :)