Магданозени кюфтенца


За първи път правя магданозени кюфтенца и много ми харесаха. Аз добавих и босилек, така че по-скоро са магданозено-босилекови, но да не издребняваме - няма да изреждаме всички вложени продукти в заглавието :))


Продукти за 12 броя:
1 връзка магданоз
7-8 листа пресен босилек
1 голям стрък пресен лук
1-2 скилидки чесън
1 яйце
100 грама краве саламурено сирене или фета
1 супена лъжица с връх брашно

олио за пържене


От връзката магданоз вземаме само листата и заедно с босилека ги нарязваме на ситно. Това става най-лесно и бързо в чопър или блендер. Изваждаме нарязаните листа и ги поставяме в купа. В чопъра поставяме лука и чесъна и отново режем. Изваждаме ги и ги добавяме към нарязаните зелении. Добавяме яйцето, надробеното краве сирене и брашното. Разбъркваме добре и оставяме сместа за 5-10 минути, след което оформяме кюфтенцата с големина малко по-големи от орех. Може да ги направите и по-големи, разбира се, но аз исках малки хапчици.
В тиган сгорещяваме много дробре слънчогледово олио, в което пържим получените топчици първо от едната страна, след това и от другата. Стават много бързо, така че внимавайте да не ги препържите. Готовите кютенца поставете върху салафетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Може да ги сервирате с овкусено със зехтин, чесън, сол, магданоз кисело мляко. 

Коментари

  1. Уникални са тези кюфтенца....Тази вечер само мога да си представям аромата им,но тези дни ще им се насладим....и за това ще си виновна само и единствено ти...Инче:)))))))
    Лека вечер:)!

    ОтговорИзтриване
  2. buonissimi, mi immagino il sapore di buono che sprigionano queste crocchette!

    ОтговорИзтриване
  3. Приказни апетитни кюфтенца! Изкусителни и отново стилно поднесени! От кога се каня и аз да направя, но ще почакам още малко да ми се разлисти хубаво магданозът! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Не обичам магданоз, но кюфтенцата са изключително апетитни!

    ОтговорИзтриване
  5. Тези са ми любими! Чакам да ми порасне магданоза;) Хайде спорен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Веднъж правихи ми харесаха.А твоите изглеждат много вкусни...

    ОтговорИзтриване
  7. Ах, тези любими магданозени кюфтенца! С малко различие в съставките, много често ги правя и така ни се услаждат :) Следващият път ще добавя и босилек :)
    Пожелания за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Колко кюфетнца си чакат реда при мен, ама да видим кога ще стигна до тях... Ето тези са едните! Твоите са преркасни, Инче!
    Поздрави и хубава вечер. :)

    ОтговорИзтриване
  9. Аууу последният кадър не трябваше да го виждам! Сега посред нощите ще ме караш магданоз да бера:))) Ама са страхотни твоите магданозено - босилкови кюфтенца! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Тази година още не съм правила и се радвам че ме подсети! Много ги харесвам, за разлика от околните, но си е за тяхна сметка!
    Поздрави, Инче!

    ОтговорИзтриване
  11. Отдавна съм им хвърлила око, но сега като гледам твоите Инче направо ще минат по напред в листата. Прекрасен и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  12. Обожавам такива рецепти . Много добра комбинация за пролетта . С тези подправки рецептата се е получила свежа и на вид много красива . Прегръдки Иви !!

    ОтговорИзтриване
  13. Снимките ти, Инче, направо ме засищат! Много добре изглеждат кюфтенцата! Не съм правила и любопитството ми взе да се обажда :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации