Постен шоколадов сладкиш
Благодаря на Илиана >> и Диана >> за тази рецепта. Известна е в интернет пространството и като лесен постен шоколадов сладкиш, макар че аз направих леки промени в рецептата, добавяйки боровинков конфитюр.
(1 чаена чаша = 240 милилитра)
Продукти:
1 и 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
1/4 чаена чаша тъмно какао
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена чаена лъжичка сол
1 и 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
1/4 чаена чаша тъмно какао
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена чаена лъжичка сол
1/2 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша гъст боровинков конфитюр без добавена захар /Rigoni di Asiago/
1/3 чаша слънчогледово олио
1 ампула ванилия на д-р Йоткер
1 ампула ванилия на д-р Йоткер
1 чаена лъжичка ябълков оцет
Глазура:
3 супени лъжици вода
3 супени лъжици какао
2 супени лъжици кокосово масло
6 супени лъжици захар
В купа се смесват сухите съставки - брашното, какаото, захарта, солта и содата. В друга купа се сместват течните съставки - боровинковия конфитюр, водата, оцета, олиото и се развърква добре. Течните състваки се прибавят към сухите и разбърква до хомогенизиране.
Получената смес изсипваме в тава с размери 30 х 20 сантиметра, покрита с хартия за печене, която трябва да покрива и стените на тавата, защото така много по-лесно се изважда сладкиша. Пече се в предварително загрята фурна на 175С за около 30 минути, като се проверява за готовност със сухота на клечка.
Оставя се да изстине напълно и се реже по желание.
Приготвя се глазурата, като изброените продукти се затоплят до стопяване на захарта и се залива нарязания сладкиш сладкиш.
Ау, снощи го видях това съвършенство във Фб и съм зашеметена! Красота! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеПрекрасен е, Инче,
ОтговорИзтриванекакто всяко нещо докоснато от вълшебните ти ръце...
Чудесна модификация и впечатляващо представяне, поздрави за теб!
Силно ме изкуши, Инче, особено с добавяне на боровинки. Страхотен сладкиш. Прекрасен ден ти желая!
ОтговорИзтриванелеле, колко е влажен този сладкиш! Правила съм го Дианкиния, но и твоя вариант сега ще пробвам :) прекрасен е!
ОтговорИзтриванеПостен, ама пък шоколадов! Значи съм му фен:)Разкошен е!
ОтговорИзтриванеПрекрасно изглежда :)
ОтговорИзтриванеИ като се каже "сочен" веднага се сещам за онази реклама
"да Умреш за нея"
Само чака да го хапна това изкусително парче, ако е останало от малчо!
Прегръдка!
Скъпа Федора, искам да Ви уведомя, че неустоимите Ви предложения сериозно ми действат на сетивата!:) Страхотия е и това ти предложение, мила! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеFantástico.
ОтговорИзтриванеЕй такива сладкиши ми дай на мен-лесно се правят,лесно свършват ...адски съблазнителни квадратчета,Ина!
ОтговорИзтриванеИнче, да ки кажа ли и аз как ахкам тук... Прелест си създала, браво! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
buonissima, super cioccolatosa e golosa
ОтговорИзтриванеДорасла ли съм за постни сладкиши, Федорска? Ти както винаги си го снимала убийствено, та колко му е да порасна докато гледам;) Поздрав и хубаво да си починеш тия три дни от училището;)
ОтговорИзтриванеКрасиво и вкусно! Най-добрата комбинация! :)
ОтговорИзтриванеТози сладкиш съм го правила няколко пъти по рецепта на Диани. Лесен, икономичен и много вкусен :)
ОтговорИзтриванеПри теб изглежда неустоимо! Майстор фотограф си ти и ме караш да се изкушавам с тези твои фотоси.
Благодаря, Коки, но съвсем не съм майстор фотограф, защото на живо голяма част от изкушенията изглеждат доста по-добре.
ИзтриванеРецептата е леко променена, добавих боровинково сладко, което придава по-голяма влажност на сладкиша.
Благодаря ви, момичета :)
ОтговорИзтриване