Плоски овесени хлебчета с песто и домати


Продукти за 4 малки хлебчета:
1 чаена чаша овесени ядки или овесено брашно
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
2 пълни супени лъжици кисело мляко с връх
2 супени лъжици вода

2-3 супени лъжици царевично нишесте за разточване на хлебчетата

олио за намасляване на тигана


В блендер смиламе овесените ядки на брашно, ако не разполагате с готово смляно такова. Аз предпочитам да си смеля сама. Към брашното прибавяме солта и бакпулвера. Разбъркваме. Прибавяме и останалите продукти, разбъркваме отново и оставяме сместа за 15 минути да почине, след което разделяме сместа на 4 равни части. Поръсваме плота и всяка част тесто с малко царевично нишесте. Разточваме всяка част част от тестото на кора с дебелина около 1/2 см. В нагорещен тиган поставяме малко олио около 1 чаена лъжичка, след което поставяме една от разточените кори и оставяме да се зачерви добре за около 1-2 минути, след което с помощта на шпатула обръщаме кората и от другата страна, добавяме още малко олио и оставяме кората и от другата страна да се зачерви. Готовата кора хляб завиваме в кърпа. По същия начин процедираме и с останалите части тесто. 
След като се изпекат всички кори, намазваме ги с крема сирене, най-добре Филаделфия, подреждаме някакви любими зеленчуци, при мен домати, поръсваме с магданозено песто, приготвено от една връзка магданоз, 2-3 супени лъжици настърган пармезан, около 1/3-1/2 чаена чаша зехтин ектра върджин, голяма скилидка чесън и малко сол. Може да сложите и ядки, но аз много често ги пропускам.
Опитайте и тези ужасно вкусни брускети >>


Коментари

Популярни публикации