Доматени брускети
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
Продукти:
филии хляб
зехтин и слънчогледово олио
крем сирене Филаделфия
чери домати
листа пресен босилек
стар чесън
сол
Поставяме доматите в тава, покрита с хартия за печене. Намасляваме ги със слънчогледовото олио отвсякъде. Печем ги в предварително загрята фурна на 200С за около 10-15 минути или до видимо леко отделяне на люспата на доматите. Изваждаме тавата от фурната и оставяме доматите напълно да изстинат. През това време намазваме едната страна на филиите със зехтин и ги изпичаме върху тава с хартия за печене до златисто в предварително загрята фурна на 200С. Изваждаме филиите и ги оставяме да поизстинат, а през това време приготвяме босилеково-чесновия зехтин - в блендер или пасатор поставяме около шепа листа пресен босилек с малко зехтин и сол, пасираме. Добавяме смачкан чесън. Разбъркваме.
Изстиналите филии намазваме с крем сиренето, оставяйки борд около 1 см, отгоре редим от изпечените домати, поливаме с босилеково-чесновия зехтин. Сервираме.
С часове мога да се любувам на публикациите ти, Инче ...
ОтговорИзтриванестрахотни нови рецепти и впечатляващо стилно представяне!
Адмирации! Благодаря за удоволствието и щастливи летни дни!
spettacolari e davvero molto molto invitanti!
ОтговорИзтриванеОбичам брускети, както и аромата на средиземноморието, прекрасни снимки! Поздрави, Инче!
ОтговорИзтриванеВкусно и красиво поднесено!
ОтговорИзтриванеЛетен поздрав, Ина!
Много са красиви, Ине!
ОтговорИзтриванеДа гледам ли, да ям ли ?
И двете!
Поздрави, мила!
Благодаря ви! Много са вкусни :)
ОтговорИзтриване