Доматени брускети





Продукти:
филии хляб
зехтин и слънчогледово олио
крем сирене Филаделфия
чери домати
листа пресен босилек
стар чесън
сол

Поставяме доматите в тава, покрита с хартия за печене. Намасляваме ги със слънчогледовото олио отвсякъде. Печем ги в предварително загрята фурна на 200С за около 10-15 минути или до видимо леко отделяне на люспата на доматите. Изваждаме тавата от фурната и оставяме доматите напълно да изстинат. През това време намазваме едната страна на филиите със зехтин и ги изпичаме върху тава с хартия за печене до златисто в предварително загрята фурна на 200С.  Изваждаме филиите и ги оставяме да поизстинат, а през това време приготвяме босилеково-чесновия зехтин - в блендер или пасатор поставяме около шепа листа пресен босилек с малко зехтин и сол, пасираме. Добавяме смачкан чесън. Разбъркваме.
Изстиналите филии намазваме с крем сиренето, оставяйки борд около 1 см, отгоре редим от изпечените домати, поливаме с босилеково-чесновия зехтин. Сервираме.











6 коментара:

  1. С часове мога да се любувам на публикациите ти, Инче ...
    страхотни нови рецепти и впечатляващо стилно представяне!
    Адмирации! Благодаря за удоволствието и щастливи летни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. spettacolari e davvero molto molto invitanti!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам брускети, както и аромата на средиземноморието, прекрасни снимки! Поздрави, Инче!

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно и красиво поднесено!
    Летен поздрав, Ина!

    ОтговорИзтриване
  5. Много са красиви, Ине!
    Да гледам ли, да ям ли ?
    И двете!
    Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви! Много са вкусни :)

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове