Ягодови френски макарони - втори сполучлив опит :))


Правих ги отдавна! Е, това е относително, но за мен 15-ина дни (май има толкова) са си отдавна що се отнася за ядене. Аз не помня вчера какво точно съм яла... (ако се понапъна, ще се сетя :)), та този ми опит вече е доста отлежал. Направих ги доста скоро след първия ми сполучлив опит за Архангел Михаил. 
Днес си мислех да направя и трети опит, но няма да стане, защото снощи не знам кой ме накара да претегля бадемите, които са ми останали, на везната и... изненада!!! Батериите изтощени!!! И как така, като съм ползвала това кантарче изключително рядко - сигурно има няма 3-4 пъти, като 2 от тях са за макароните, а другите за проба. При това кантарчето си го купих  това лято. Имам догадка какво точно е станало, но не е лесно да си млад изследовател :)), пък и това да са ни белите (щото ние имаме и нарисувани стени, ако някой не знае :)))


Та днес няма да има макарони, макар че белтъците чакат в хладилника и май ще летят към кофата :)) 
На малкия много му харесаха макароните и непрекъсното отиваше до студената тераса, на която ги държах, и първо си мислех, че ходи да си взема играчки (там му експедирам част от купищата такива, с които сме го заринали), но по едно време яко се усъмних какво става и... гледката много ме развесели - граби човекът и тъпче в устата :))
Бащата не си падна по тях - нито първият, нито вторият път - прекалено сладки са му, което е странно, защото той си пада по доста сладички нещица. 
Едно от макарончетата слепих със сладко от горски ягоди за мен и за проба - няма да ви разправям как кърти зъби от сладост това нещо - директно го оставих. И предишният път споделих, че най-добре е пълнежът да не е особено сладък, та ми е странно какво ли чудо сладостно ще е с шоколадов ганаш, но няма и да пробвам... ъъъ, сега се замислих за черен шоколад и май ще стане!!! Това е мое мнение, с което не ангажирам никого, разбира се :)


Рецептата е стандартната >>:
90 грама белтъци 
(престояли 2 дни в хладилник в буркан с много добро уплътнение) 
50 грама кристална захар
110 грама смлени бланширани бадеми 
(аз си ги смлях с блендера и станаха доста по-добре от бадемовото брашно, което си купих, че и по-евтино ми излиза така)
190 грама пудра захар
сладкарска боя

Крем:
250 грама крема сирене
2-3 чаени лъжички сладко от горски ягоди 
сладкарска боя 
есенция ягода

Технологията няма да я описвам, защото вече в много блогове това е направено :P

Но се убедих, че тряба да пека по-малко в моята фурна, защото дори и за 10 минути печене, виждате как леко са покафенели розовите ми шекерчета :))

И прекалих с боята :)) Исках бледо розови, ама другият път blink


И за софиянци, а и не само, но адресирам към софиянците предимно, защото сайтът aromas house от няколко седмици има магазин в центъра на София и може да си купувате директно, без да се обвързвате с чакане и ангажиране на някого за пратка чрез куриер. Ягодовата есенция си  взех оттам, както и други сладурски нещица :)) И жената е много мила, дъщерята също :))

Това бяха минутите /редовете/ за безплатна реклама :))

Ще ме прощавате за несвързанто писане (сигурна съм, че на моменти има такова), но каквото в главата :))), такова и излиза изпод ръката :)

39 коментара:

  1. Инче, страхотни цветове и макарони и снимки.. Поздравявам те!!! Първи сполучлив опит е късмет, но втория вече си е майсторство! Прегръдки, мила и чакам следващите макаронки.

    ОтговорИзтриване
  2. Que preciosidad, me encanta como te ha quedado.

    saludos

    ОтговорИзтриване
  3. :g Ама много са ти бонбонсти шекерчетата:)))
    Леле какви снимки само!
    Браво Инче,браво!
    Прегръщам те и благодаря за красотата!

    ОтговорИзтриване
  4. Il colore che hai scelto è un tono di rosa molto bello
    ciao

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасно розово изкушение :n
    Като имаш предвид, че не си пада по розовото :))
    И страхотно изпълнение този път, Инче!

    ОтговорИзтриване
  6. Quanto sono buoni! I love them! They're just gorgeous! Hugs from Roma, Italia!

    ОтговорИзтриване
  7. Бонбонче, благодаря ти :)

    Jose Manuel, Stefania, thanks :)

    Кате, наистина се поолях с боята :))
    Прегръдки и от мен :)

    Пепи, винаги съм харесвала розово, за разлика от други цветове като цикламеното, което в даден момент обожавам, в друг го намирам за много кичозен цвят :))
    Благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване
  8. Ей така се правят дяволски сполучливите...изкушения! Заблуждавай се колко си искаш с идеята, че си се бетонирал за външна намеса, докато не те замерят с едно от тези розовичките, и хайдееее грехът вече не ти е чужд :)))

    ОтговорИзтриване
  9. wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww ma sono spettacolari!!!!!!!!!!!!!complimenti!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Инче толкова красиви полички, че ми идва да се фръцна с тях :)
    И дай на моите пациенти от тези макарони, дето "къртят зъби" :c
    А за кантарчето, махай едната батерия и няма да се изтощава толкова !
    Много ме съблазняваш , но нямам боя /като си търся причина/
    Прегръдки, принцесо и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. Красота!
    Инче,как си се специализирала-поздравления!Нито съм правила,нито опитвала от тези полички,но не се съмнявам във вкуса им.
    Благодаря за рекламата с магазинчето-ще се възползвам.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Чудесни са станали!Кукленско розови:)

    ОтговорИзтриване
  13. Федорка, първо искам да ти кажа, че точно стила ти на писане и разказване на истории много ми допада и искрено ме забавлюва (в добрия смисъл на думата... нали знаеш аз съм си същата :))
    Макароните са ти страхотни, просто перфектни, накрая ще взема и аз да направя едни! Мерси за инфото, защото аз искам да си закупя таквиз работи :)
    Не се ядосвай за стените!Целувки за малкия сладък макароно - крадец :)) Прегръдки и за теб скъпа Ина :)

    ОтговорИзтриване
  14. Инче, тази последната снимка е направо мъчение да я гледам! Страхотни са макароните!
    Хихи, щом и малчо ги е оценил :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  15. Когато спреш да ме респектираш и започнеш да ме комплексираш, ще взема да си купя кантарче и да видя дали ще им докарам фустичките на тези френски мадами.
    Сладка вечер !

    ОтговорИзтриване
  16. Ин, много ме развесели, смях се истински след снощната зверска температура и днешният ужасен ден! Макароните са ти уникално красиви и не са никак повече розови, много са си хубави даже, ако някой ден реша да направя макарони то ще е по твоят начин, обещавам! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  17. Иве, че те самодивите откога са светици ;)))
    Благодаря ти :)

    Federica, thanks :)

    Хахаха, Дани, ама как ти щрака мозъчето само :)) Разбира се, че ще ги пращам при тебе тези с откъртените от сладост зъби, че при кого другиго :)) Ама после да не се оплакваш, че много работа ти отварям :))
    Прегръдки и от мен :)

    Живче, и аз ти благодаря :)
    Най-добре намери адреса в google map. Хубаво е и да си пуснеш една разпечатка на картата, освен ако не си наясно с малките улички из центъра. Магазинът се намира на няколко крачки от централата на СДС, но много хора май се лутат да го намерят, по думите на продавачката.

    Траяна, благодаря :)

    Евчик, сега като видях и бая правописни грешки имам, но най-фрапиращата ми е догаТка :)))
    Благодаря ти за позитивизма и подкрепата :)

    Eли, благодаря!

    Вили, ще премигна два-три пъти, но се надявам никога да не те комплексирам :)
    Сладка и на теб :)

    ОтговорИзтриване
  18. Лина, благодаря :)
    Оздравявай бързо, а аз да потеглям, че чипкане ме чака - сега се прибрах и съм попремръзнала малко.
    Ще чакаме макаронки и от тебе :)
    Хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  19. Инче, страхотен розов разкош си сътворила - майсторка си ти :)!
    Да се похваля и за скоро ги "улучих", нямам снимки но съм доволна от себе си!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  20. Федора, это просто розовый взрыв! Очень красивые макарунс получились, с настоящими юбочками. Это моя мечта научиться их печь.

    ОтговорИзтриване
  21. Федорска,
    макарончетата в този розов тоалет са като истински принцески:-)
    Много красиви:-) Аз под секрет веднъж опитах да направя и нищо не стана, та ме е малко страх да пробвам пак- явно нещо генерално обърках в рецептата, ма гледайки тез' умопомрачителни снимкии, може да използвам своя second chance:-)))
    И ако бях наб лизо до вас, със сигурност като Малчо щях на прибежки и припълзявания да атакувам балкона';-)
    Ама много хубава вечер ти пожелавам:-)

    ОтговорИзтриване
  22. Ина, много сладурести и принцесешки, както би казала племенницата ми макаронки!Чудесно изпълнение!Браво за майсторството!Искрено се забавлявах и наслаждавах,докато чета публиказията ти!

    Хубав утрешен ден!
    ....и смени батериите скоро!Белтъците могат да "стареят" :- )

    ОтговорИзтриване
  23. Мариянче, браво и на тебе :))
    Благодаря ти :)

    Юлия, спасибо :)

    Мъхче, тайната според мен е в разбиването на белтъците. Ще пробвам и без кантарче, та ще имам наблюдение и върху това, как се отразяват точните мерки, макар да казват, че те са от изключително значение.
    Благодаря ти :)

    Бети, белтъците вече са в кофата, защото и без това стояха 4 дни, докато се накокам :))
    Благодаря ти и хубав ден ти желая :)

    ОтговорИзтриване
  24. Макароните ти са прелестни,много ми харесват!Снимките както винаги ти бръкват направо в душата!
    Цвета е стахотен!
    Когато ходиш следващия път до магазинчето изпрати от мен поздрави на майката,а дъщерята прегърни най-сърдечно!

    Пожелавам ти приятен ден,Инче!

    ОтговорИзтриване
  25. Аз пък мисля, че цветът им е много сполучлив, някои хора убиват за такова розово! Много са сладки! А фразата "грабе и тъпче в устата" ми е много позната :) Жалко че не важи и за зеленчуците!

    ОтговорИзтриване
  26. Мдам,вече съм почти готова за варианта избиване на касите на вратите ,за да вляза аз! :c То такава красота ,как няма да е вкусна?!И аз като малкия ти ще ходя.... :i :d.Вече преминавам на диета!!!Като я спра ще ги изпробвам,за първи път виждам такива :h

    ОтговорИзтриване
  27. С кое да започна, Ина? -
    Идеална форма с бухнали "полички", висок обем с нежно бляскава повърхност, хрупкава коричка, сочна сърцевина и ароматен крем,
    като че се опитвам да опиша твоите - т.е перфектните макарони!
    А като добавя изкушаващия цвят и аромат, великолепните снимки и представяне -
    Да, едно великолепно изпълнение!
    Сърдечни поздрави, много усмихнат и хубав ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  28. Eли, познаваш ли ги? Ще им предам поздрави :))
    Благодаря :)

    Мария, подсети ме за едно момиченце, малко шишкаво, чийто дядо разказваше на детската площадка как внучето му всичко ядяло - грабвало сурова чушка и директно мушкало в устата :))
    Благодаря :)

    Онди, права си! Никак не са подходящи за хора, подложили се на диета, то и за такива, които не са, същото важи, но да не си вгорчаваме живота :)))

    Ди, изключително мила си, но съм много далеч от перфектните макарони. Това не ми пречи да загубя някой и друг час с правене на поредната доза :))
    Благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване
  29. très réussi bravo ils sont à croquer
    bonne soirée

    ОтговорИзтриване
  30. Ина, нямам си и идея как трябва да изглеждат тези "макарони", но това което виждам от снимките е много съблазнително! Въобще не се чудя, защо малчо все е прескачал до балкона! :d
    Поздрави!
    Миро

    ОтговорИзтриване
  31. Разкошни са! Толкова розовки и апетитни, ммм...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  32. fedora, изглеждат чудесно твоите розови макарони! Снимките са страхотни.
    Аз не съм се опитвала да правя макарони, но харесах твоите в лилаво още миналия път и съм решила да опитам. Като пречка, беше проблема с набавянето на бадемово брашно, но виждам, че си решила успешно въпроса. Ще последвам съвета ти. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  33. Fimere, thanks :)

    Миро, Зори, Или, благодаря ви :)
    Хубав ден ви желая :)

    ОтговорИзтриване
  34. Прекрасни са, а цвета е просто разкошен.
    Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване
  35. Разкошотия, чудни, прекрасни просто! Фен съм им, още щом приготвих първите и последваха десетици тави.:) Много обичам ония накъртващите, за които говориш - шоколадови с шоколадов ганаш, и със сладко от ягоди и шоколад правих. Те са за мен :))))
    Много исках да направя цветни и опитах, но с тия бои в тубички от Метро и нищо не стана. Освен че се напукаха - само тия с боите, другите не, то и на вкус ми бяха серт. Трябва да си купя качествени бои, ама само заради едни макарони не ми се взимат, че аз изключително рядко правя фондан, или да ползвам боя за декорации, но пък май заради макароните ще се жертвам - особено гледайки твоите прекрасни розови макарони.:)

    ОтговорИзтриване
  36. Fedora, your macarons are so perfect. Well done!

    ОтговорИзтриване
  37. Красиво, нежно, феерично, ама какви "полички" си им издокарала само.....:-)) Специализира се ти в направата ми, браво, Инче!
    Поздравления и благодарности за удоволствието!:-))

    ОтговорИзтриване
  38. Absolutely yummy, dear! Congratulations on the fantastic pictures... Целувки. Олга

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове