Заешко във вино
Вчера, малко преди да си тръгна от работа, се сетих, че днес трябва да приготвя заека, който се мъдри във фризера. Това, разбира се, породи едно кратко ровене из нета за рецепта. Какво да ви кажа... улучих. Бързо попаднах на нещо много мързеливо и за щастие също толкова вкусно. Месцето се топи в устата. Мисля, че по подобен начин може да се приготви и друг вид месо. Ще пробвам и ще рапортувам :)
Знам, че се яде агнешко днес, но се смилихме над едно агънце, за сметка на едно зайче :)
Продукти:
1 домашен заек
1 бутилка сухо червено вино
500 милилитра слънчогледово олио
сол
черен пипер
1 домашен заек
1 бутилка сухо червено вино
500 милилитра слънчогледово олио
сол
черен пипер
Измитият и порциониран заек се накисва във вода за една нощ. В тенджера се поставят порциите заешко и се прибавят сол, черен пипер, виното и олиото. Варим на среден огън, докато остане на мазнина. При мен този процес продължи около 3 часа.
Заешкото стана адски много крехко, направо се разпадаше от костите, и разбира се, много вкусно. Сервирате с гарнитура по избор.
Не знам как точно ви изглежда на снимките бутчето, но не е изгорено, просто месцето се оцветява от винцето :)
Честит празник на празнуващите! :)
Инче, честит празник! Заешкото ти е превъзходно, много апетитно и фотогенично :)!
ОтговорИзтриванеОх, това зайче :)
ОтговорИзтриванеСладурско и мързеланско!
Е, как да не ми хареса!
Прегръдки и хубава вечер, Инче!!!!
Моята част мързеливо ястие:)))))))
ОтговорИзтриванеСтрахотно е ,апетитно е и снимките прекрасни!
Хубав празник!
Absolutely yummy, and as always, fantastic pictures!!!
ОтговорИзтриванемхм... добре си ми изглежда на снимките, повече щеще да ми се хареса, ако беше на моята маса :) отивам да си поръчам заек да ми донесат :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица, Инче :)
Маамоооооо...
ОтговорИзтриванея, зайченченце, не съм се чувствала вълк от години, но ето, случва ми се :))))
ОтговорИзтриванеEstupendo el resulado.
ОтговорИзтриванеSaludos
Месцето изглежда изкусително:), страхотно вкусно ми звучи тази рецепта! Честит празник и на теб, да сте много здрави!!! Снимките са N1, ама ти си знаеш!:)
ОтговорИзтриванеСнимки за гладни!...Честит
ОтговорИзтриванепразник на всички!!!
ОтговорИзтриванеUsmivke,
ОтговорИзтриванеDani,
Zi4e,
Olguichi1970,
Zori,
Ive,
Jose Manuel,
Candy,
Tania,
blagodarq vi :)
Da se nadqvame, che tazi sedmica shte sym po-swobodna i shte razgledam tworchestvoto vi :)
Leka vecher ot men :)
Drypi, i na teb syshto ;)
una ricetta buonissima e come sempre ottime foto!
ОтговорИзтриванеМамоо... пак четеш избирателно ):
ОтговорИзтриванеИзглежда прекрасно! Олиото не е ли много, или аз грешно чета?И много ми хареса " Мамо, четеш избирателно":) Някой се сърди за нещо май:)Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеБожествено изглежда зайчето! Още като видях заглавието и се завтекох да проверя мързеливата рецепта :) Поздрави и хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеОтишла е една бутилка винце в повече,но не е зян,напротив!Уникално вкусно ми се гледа това мързеливичкото!
ОтговорИзтриванеСтрахотни снимки отново!
Усмихната седмица,Ина!
Lucy, thanks :)
ОтговорИзтриванеДръпи, отговорих ти вече, макар и със закъснение, но така се получава, когато ми е много инфото :)))
Траяна, благодаря :)
Количеството олио и на мен ми се видя много, но реших да не го променям. То се утаява. Мисля, че и с по-малко става, но тогава ще трябва да се увеличи количесвото вино или да се добави някакъв бульон, тъй като при мен с 1/2 бутилка олио и 1 бутилка вино се покри идеално зайчето. Пак се повтарям, но много вкусно се получи.
Сръдльото не го мисли, момите пърхат около него, ама са му много високи критериите ми се струва :))
Габи, благодаря :)
Хубава седмица и на тебе :)
Роси, така е, пийна си и зайчето повечко алкохолец и "зачерви месце" :)
Благодаря ти!
Усмихната седмица от мен :)
Много добре ми звучи заглавието, точно като за мен :)
ОтговорИзтриванеИнче, страшно вкусничко изглежда, а снимките, както винаги са страхотни!
Прегръдки и успешна нова седмица!
Федорска,
ОтговорИзтриванезнам че се правиш на мързелана, ама не си;)))) Тичала от работа да сготви зайко- мързеливковците не правят така;))) Обаче зайко е чуден, направо прекрасен, с тези хубаво препечени снимки;)
Много хубава седмица ти желая!
Мамо, вече мога да се концентрирам върху заешкото XD Сложи прясно смлян кимион. Аз много го тача на варени картофи, а тези не приличат на печени.
ОтговорИзтриванеТова с агънцето ми напомни за прасенцата. По Коледа всички им се радвали, само на тях не им било весело XD
Una receta exquisita me encanta su dorado yo lo acompañaré con un vino blanco,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеЕли, Мъхче, благодаря ви :)
ОтговорИзтриванеС пожелание за слънчев вторник :)
Дръпи, картофките са печени, мойто момче, но се оказаха някакъв сорт, който е за варене :))
Rosita, thanks :)
Това заешко изглежда феноменално вкусно! Картофките също! Започнах да слюноотделям :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Зори :)
ОтговорИзтриванеМързеливо,мързеливо .....колко да е мързеливо?!
ОтговорИзтриванеНо пък задължително е вкусно:)!Чудесен заек,Фед!