Заешко във вино


Вчера, малко преди да си тръгна от работа, се сетих, че днес трябва да приготвя заека, който се мъдри във фризера. Това, разбира се, породи едно кратко ровене из нета за рецепта. Какво да ви кажа... улучих. Бързо попаднах на нещо много мързеливо и за щастие също толкова вкусно. Месцето се топи в устата. Мисля, че по подобен начин може да се приготви и друг вид месо. Ще пробвам и ще рапортувам :)

Знам, че се яде агнешко днес, но се смилихме над едно агънце, за сметка на едно зайче :)

Продукти:
1 домашен заек
1 бутилка сухо червено вино
500 милилитра слънчогледово олио
сол
черен пипер


Измитият и порциониран заек се накисва във вода за една нощ. В тенджера се поставят порциите заешко и се прибавят сол, черен пипер, виното и олиото. Варим на среден огън, докато остане на мазнина. При мен този процес продължи около 3 часа.
Заешкото стана адски много крехко, направо се разпадаше от костите, и разбира се, много вкусно. Сервирате с гарнитура по избор.

Не знам как точно ви изглежда на снимките бутчето, но не е изгорено, просто месцето се оцветява от винцето :)


Честит празник на празнуващите! :)

26 коментара:

  1. Инче, честит празник! Заешкото ти е превъзходно, много апетитно и фотогенично :)!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, това зайче :)
    Сладурско и мързеланско!
    Е, как да не ми хареса!
    Прегръдки и хубава вечер, Инче!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Моята част мързеливо ястие:)))))))
    Страхотно е ,апетитно е и снимките прекрасни!
    Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  4. Absolutely yummy, and as always, fantastic pictures!!!

    ОтговорИзтриване
  5. мхм... добре си ми изглежда на снимките, повече щеще да ми се хареса, ако беше на моята маса :) отивам да си поръчам заек да ми донесат :)
    Хубава нова седмица, Инче :)

    ОтговорИзтриване
  6. я, зайченченце, не съм се чувствала вълк от години, но ето, случва ми се :))))

    ОтговорИзтриване
  7. Месцето изглежда изкусително:), страхотно вкусно ми звучи тази рецепта! Честит празник и на теб, да сте много здрави!!! Снимките са N1, ама ти си знаеш!:)

    ОтговорИзтриване
  8. Снимки за гладни!...Честит

    ОтговорИзтриване
  9. Usmivke,
    Dani,
    Zi4e,
    Olguichi1970,
    Zori,
    Ive,
    Jose Manuel,
    Candy,
    Tania,
    blagodarq vi :)
    Da se nadqvame, che tazi sedmica shte sym po-swobodna i shte razgledam tworchestvoto vi :)

    Leka vecher ot men :)

    Drypi, i na teb syshto ;)

    ОтговорИзтриване
  10. una ricetta buonissima e come sempre ottime foto!

    ОтговорИзтриване
  11. Мамоо... пак четеш избирателно ):

    ОтговорИзтриване
  12. Изглежда прекрасно! Олиото не е ли много, или аз грешно чета?И много ми хареса " Мамо, четеш избирателно":) Някой се сърди за нещо май:)Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  13. Божествено изглежда зайчето! Още като видях заглавието и се завтекох да проверя мързеливата рецепта :) Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. Отишла е една бутилка винце в повече,но не е зян,напротив!Уникално вкусно ми се гледа това мързеливичкото!
    Страхотни снимки отново!
    Усмихната седмица,Ина!

    ОтговорИзтриване
  15. Lucy, thanks :)

    Дръпи, отговорих ти вече, макар и със закъснение, но така се получава, когато ми е много инфото :)))


    Траяна, благодаря :)
    Количеството олио и на мен ми се видя много, но реших да не го променям. То се утаява. Мисля, че и с по-малко става, но тогава ще трябва да се увеличи количесвото вино или да се добави някакъв бульон, тъй като при мен с 1/2 бутилка олио и 1 бутилка вино се покри идеално зайчето. Пак се повтарям, но много вкусно се получи.
    Сръдльото не го мисли, момите пърхат около него, ама са му много високи критериите ми се струва :))

    Габи, благодаря :)
    Хубава седмица и на тебе :)

    Роси, така е, пийна си и зайчето повечко алкохолец и "зачерви месце" :)
    Благодаря ти!
    Усмихната седмица от мен :)

    ОтговорИзтриване
  16. Много добре ми звучи заглавието, точно като за мен :)
    Инче, страшно вкусничко изглежда, а снимките, както винаги са страхотни!
    Прегръдки и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  17. Федорска,
    знам че се правиш на мързелана, ама не си;)))) Тичала от работа да сготви зайко- мързеливковците не правят така;))) Обаче зайко е чуден, направо прекрасен, с тези хубаво препечени снимки;)

    Много хубава седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  18. Мамо, вече мога да се концентрирам върху заешкото XD Сложи прясно смлян кимион. Аз много го тача на варени картофи, а тези не приличат на печени.
    Това с агънцето ми напомни за прасенцата. По Коледа всички им се радвали, само на тях не им било весело XD

    ОтговорИзтриване
  19. Una receta exquisita me encanta su dorado yo lo acompañaré con un vino blanco,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  20. Ели, Мъхче, благодаря ви :)
    С пожелание за слънчев вторник :)

    Дръпи, картофките са печени, мойто момче, но се оказаха някакъв сорт, който е за варене :))

    Rosita, thanks :)

    ОтговорИзтриване
  21. Това заешко изглежда феноменално вкусно! Картофките също! Започнах да слюноотделям :))

    ОтговорИзтриване
  22. Мързеливо,мързеливо .....колко да е мързеливо?!
    Но пък задължително е вкусно:)!Чудесен заек,Фед!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове