Сладки с бял шоколад и малини + Кейк Бейкуел


Нещо не ми се получиха както трябва тези бисквитки и се досещам защо. Обикновено ползвам едно и също краве масло, но този път му изневерих и ето ти на резултата - нещо като карамелени бисквитки, вместо милански :)) А може и да е заради това, че не ползвах съвмесм пудра захар, а нещо между пудра и обикновена, понеже ме домързя да се "облягам" на блендера,  за да смеля захарта, та така... се получиха леко дъвчащи и прекалено, прекалено много сладки бисквитки - на малкото му харесаха, но мен нещо не ме грабнаха, освен на външен вид :)) Т.е. това е кулинарният вариант на красива, но куха, да не кажа друго :)) Разбира се, въпрос на вкус. Мисля, че ако бях добавила леко счукани орехови ядки и ако не бяха толкова сладки, определено това щяха да са моите бисквитки, но сега са някак  много мазнодъвчащи, демек зъботрошащи :))

Ама каква "реклама" им дръпнах, няма що хахаха

Продукти
3 белтъка
3/4 чаена чаша брашно
1 и 1/4 чаени чаши пудра захар
ванилия
90 грама краве масло

за слепване
250 грама бял шоколад
1/3 чаена чаша малини или друг плод, нарязан на дребни парченца


Кравето масло разбиваме с пудрата захар. Към получения маслен крем прибавяме на 2-3 пъти белтъците, продължавайки да разбиваме с миксер. Накрая добавяме и брашното и ванилията, като разбъркваме внимателно. Върху хартия за печене шприцоваме кръгчета с диаметър около 2-3 см или поставяме с малка лъжичка от сместа, като разстоянието между бисквитките трябва да е поне 6-7 см. Печем в предварително загрята фурна на 170-180С докато се зачервят краищата. Изваждаме тавата от фурната и оставяме леко да се охладят бисквитките, отстраняваме от хартията за печене и оставяме да изтинат окончателно на равна повърхност (решетка). По същия начин процедираме и с останалата смес. 
Изтиналите бисквитки слепваме с шоколадовата, напълно изстинала смес, приготвена като към разтопения шоколад добавяме и пюрираните или смачкани малини или друг плод. 



-------------------------------

За сметка на горните, този кейк много ни, от което се разбира, че и на мен :)), хареса. При това е адски лесен, освен че е и вкусен. Отново благодарности и ръкопляскания за Усмивката от Фюжън и класически рецепти >>

Кейк "Бейкуел" по рецепта на Фюжън и Класически Рецепти



Вчера падна голямо готвене :)) Това са само десертите. 

Коментари

  1. Е това им е лошото на почивните дни,когато са повечко,а времето е кофти и си у дома-готвиш много и много ядеш :) .
    Голяма антиреклама дръпна на бисквитките,но и на мен ще са ми възсладки като гледам,затова пък са верно симпатични!Кейкът е превъзходен,поздравления!То от Мариянка все хубаво може да взаимства човек,нали?!Снимките са страшно уютни !
    Хубава неделя,Ина!

    ОтговорИзтриване
  2. Добре си готвила тези дни-и при мен стана така....Щом детето ги харесва бисквитките,не се кОси.Иначе на външен вид са много нежни...И кейка си го бива.
    Приятна вечер,Инче!

    ОтговорИзтриване
  3. А, Роси, лошото време не ми отваря желанието за готвене - развихрянето ми вчера беше породено от факта, че трябва да има какво да хапнат моите диванета през цялата следваща седмица :)) Плюс това, днес аз бях на работа... кой както се уреди, нали така?! :))
    Да, така е, да добавя още, че Мариянка е и голям сладур :)

    Хубава и на теб, Роси :)

    Живе, то ги хареса, но количеството им е като за цяла рота :))
    Благодаря ти :
    Спокойна вечер и от мен :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ааа, Инче, твоите са с екстри! Е, този пълнеж щеше да си ходи и на моите:):):). Следващият път:). Страхотни са, стига си се оплаквала, личи си, че са станали вкусни. Кейка е страхотен! А чашките, които си скрила отзад в мъглата, направо ги фокусирах първо тях:). Е така да си пие човек кафенцето, няма да е зле!

    ОтговорИзтриване
  5. Инче, не мога да си събера устата от широката усмивка, как само ги описа тези красоти :) За малко да ме откажеш, аз и без това не си падам по приготвяне на дребни сладки, само по хапването ;)!
    Снимките на кейка са уникални, усетих отново аромата на тази вкусотия :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ина, що правиш анти-реклама на такива вкусни бисквитки? Били много сладки, били дъвчащи и зъботрошащи - е че кое му е лошото? Аз съм на принципа - колкото по сладко толкова по сладко! :))) Много добре си изглеждат, та чак се изкушавам да ги пробвам Още сега, ама няма как, щото като пусна миксера и ще дотърчат комшиите да се жалват, че им нарушавам рахата! :)))
    Чудесни са и бисквитките и кейка! :)
    Поздрави!
    Миро

    ОтговорИзтриване
  7. Както винаги си много критично-забавна, страхотни снимки и страхотни сладкиши! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Инче, страхотни ... тези бисквитки изглеждат божествено вкусни, а за сладкиша, охх отдавна ми се каня:)) Ама стрхотни снимки ... очите ми останаха!
    Инчее ... аз по причини разни с проблеми с блогър си смених адреса, да не вземе да ми затрие всичко ... http://simplethingsandmoreiva.blogspot.com/
    ... ей на този съм вече, малко неудобно, но пък толкоз си мога ... за сега :))
    Гуш и прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване
  9. Много интересни сладки! Bakewell tart обожавам и всеки път като ходя в Англия изяждам промишлени количества, обилно поляти с Cutard. Мисля, че твоята рецепта се различава доста от добре познатата ми английска, но все пак мисля да я пробвам:)

    ОтговорИзтриване
  10. Федорска,
    що им се огледа така на бисквитките, че даже ги "рекламира";)
    Ти може и да не разбираш достатъчно то сладко, но малчо очевидно е познавач и ги е харесал;) Аз също!
    А за кейка..... още при Марияна немеех докато го гледам, сега пак съм с увиснало чене;) ЧУдни снимки!

    ОтговорИзтриване
  11. Бонбонче, твоите са се получили доста по-добре. Възможно и технологията да е ключовият момент, кой знае... като пробвам още веднъж, ще стигна ще направя извод. Дано само не се окаже, че грешният момент съм аз :))
    Благодаря ти :)

    Усмивке, благодаря ти отново :) Ама няма какво да си кривя душата, сладките нещо куцат, но пък като се има предвид, че много сладки, които се продават и по които народът адски много си пада, еле пък италиански, а аз хич не ги харесвам... абе федоровска работа :))

    Хаха, Миро, лошо няма, ако работиш в сферата на зъбарствато, даже тогава, колкото повече се хапват от тези сладки, толкова по-доволен ще си :))
    Благодаря ти :)

    Линчик, обективна съм :)) Благодаря :)

    Eвчик, забелязах вчера, че имаш някакви ядовe, а и браузърът ми е адски подозрителен, но му се доверих, та не се престраших да видя какви си ги "забъркала". И какво му е неудобното?! :)) Много си е, даже, сега ще вляза да видя какво си сътворила :)
    Благодаря :)

    Лулу, рецептата на Мариянка, сравнявайки с други такива в нета, не се различава особено, да не кажа хич, от типичия Bakewell. Аз обаче, промених плънката - просто замених плодовете с микс от боровинки и къпини, макар да ми се искаше да са малини. Нищо, следващият път, както се казва :)

    Мъхче, възможно е да не разбирам, аз си имам няколко любими нещица и непрекъснато сравнявам, а не трябва, нали така :)))
    Кейкът е само като за нас - много мързелив и лесен, казах ли вкусен?! :))
    Благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване
  12. Всичко изглежда перфектно!Блазе на обичащите сладките неща!

    ОтговорИзтриване
  13. Леле, кейкът изглежда апетитно ^^ Това другото прилича на лееща се съставка от сериала "Д-р Хаус" в "Лебедовата песен", ма няма да уточнявам коя XD Таман вчера писах, че ми се яде кейк, а не торта, като разликата май е само в стила. Само да питам, пак ли забрави да поръсиш с кокосови стърготини, които да поруменеят във фурната ^^

    ОтговорИзтриване
  14. Ина, независимо от антирекламата на бисквитките-снмиките са примамващо вкусни, а кейка е направо неустоим!

    ОтговорИзтриване
  15. Прекрасни! А кейкът е невероятен! Снимките пък уникални!Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  16. Готвене значи, а...то да бяхме се събрали в една работилница ли, що ли :)))
    С кеф бих пробвала и двете ти сладки изкушения!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Таня, благодаря :)

    Jose Manuel, thanks!

    Дръпи, забравям, то на тия години, не е трудно човек да забрави :))
    Следващият път ще се постарая да е с много кокос, обещавам :)

    Бети, благодаря :)

    Траянче, благодаря! Хубава и на теб :)

    ОтговорИзтриване
  18. Инче,справила си се превъзходно в преготовлението,а и поднасянето на сладките изкушения си е 100% в иностил:))-чудесно!

    ОтговорИзтриване
  19. Un gran pastel es una maravilla exquisita muy lindo color,Bravoooo ....precioso,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  20. Миленка, благодаря :)

    Rosita Vargas, thanks :)

    ОтговорИзтриване
  21. si riuscirebbe a mangiarne una quantita'industriale!

    ОтговорИзтриване
  22. che meraviglia! complimenti! chissà che buoni!baci!

    ОтговорИзтриване
  23. Бях убедена, че ще намеря при теб много ефектни, изкушаващи и фини рецепти, Ина -
    впечатляващо съчетание на вкус и стил, представяне и снимки.
    Благодаря за удоволствието, с голяма прегръдка за теб,Диана

    ОтговорИзтриване
  24. Lucy, Federica, thanks :)

    Ди, много се радвам, че те виждам отново на блогърския хоризонт.
    Благодаря ти за милите думи!
    Прегръщам те силно :)

    ОтговорИзтриване
  25. О, фантастично! Искам да опитам от всичко, нищо че сте ми стане много сладко на душата:)

    ОтговорИзтриване
  26. Ина, аз като "изсипя захарницата" в някой от сладкишите, знам, че поне едно от динозавърчетата ще е доволно и никога няма да му е прекалено сладко.:-))) Бисквитките са много фотогенични, ащо и ще да са "зъботрошащи". А кексък е възхитителен, то при Мариянка има все находки.:-)) Ама и ти си се справила блестящо, за което поздравления!
    Усмивки и хубави дни!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации