Пилешки кюфтенца с топено сирене и доматен сос + Браунис по Мъх
Всъщност, нищо ново и интересно не ви предлагам като рецепта за основно ястие, но аз наистина много обичам доматени сосчета, особено пък, ако са с пресни домати и немного подправки, даже почти без, но с чесънче.
Онзи ден мернах по една телевизия с кулинарни предавания едно предложение за поднасяне на агнешки кюфтенца с доматен сос, при което вместо вилици за кюфтенцата, се ползваха стръкчета розмарин. Е, моите кюфтенца не са агнешки, но са приятни.
Продукти:
300 грама пилешки бонфиленца
топено сирене натурално или с подправки, тип "Кри-Кри"
1-2 стръка зелен лук
1 яйце
галета
черен пипер
сол
олио
сушен риган
доматен сос:
обелени от ципата домати и нарязани на парченца
чесън
1-2 листа пресен босилек
олио
сол
няколко стръка пресен розмарин
В тенджера смесваме доматите с нарязания чесън, босилека, малко олио и сол. Варим без капак, докато се сгъсти сосът, като от време на време разбъркваме.
Смиламе пилешките бонфилета в блендер или машинка за мелене на месо. Към получената пилешка кайма добавяме останалите продукти, но без галетата и топеното сирене.
Вземаме от получената смес малко количество, да речем колкото едно малко яйце и сплескваме на диск, в средата на който поставяме малко от топеното сирене или цяло парче, колкото кибритена кутия и го завиваме добре с пилешката кайма. Овалваме в галета и пържим в сгорещена мазнина и от двете страни. Във втория случай - с цялото парче сирене, ще получим по-големи кюфтета, но пък с повече плънка.
Забиваме във всяко кюфте по един стрък розмарин и ги поднасяме с доматения сос. Може да се консумират топли или студени.
Това е вариантът с цяло парче топено сирене.
И бързото предложение на Мъх >> за браунис тарталетки, но при мен е във форма за пай с падащо дъно, покрито с хартия за печене.
Признавам, че леко промених рецептата, като добавих и 1/3 чаена чаша олио и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер, увеличих количеството прясно мляко на 1/2 чаена чаша и игнорирах ореховия ликьор, но пък прибавих 1 чаша орехови ядки, които смлях. Вътре шоколадът е млечен с лешникови ядки.
Получи се убийствено сочен и вкусен сладкиш!!!
Мъх, благодаря за рецептата! Разкошна е, а аз рядко казвам за нещо, което съм опитала, без значение дали е правено от мен или не, че е такова!
Еха, че меню, харесвам кюфтета със сос, всякакви! Браунито е великолепно, ох обаче кюфтетата... Поздравче!
ОтговорИзтриванеЗащо в моето кюфтенце има забит розмарин, вместо босилек?
ОтговорИзтриванеЛеле, Инче, много са апетитни тия кюфтенца! Абе и браунито е хубаво, ама брауни... мога и сама да направя, но виж, пилешко филе да изтърва за кюфтета - няма кой да ми даде :)) затова си забождам едно от твоите :))
Лека нощ и хубав неделен ден!
И аз си бодвам като Пепчо с босилек!
ОтговорИзтриванеА какъв аромат на пресни домати....
И в добавка тези сочни брауни....
А, бе друго е като се разшеташ в кухнята!
Няма да коментирам убийствените снимки!!!!!
Прохладна вечер, Принцесо!
Благодаря, Линче :)
ОтговорИзтриванеОх, Пепи, защото голям зор ще видиш да ползваш листо босилек като клечка :)) Благодаря ти, че ме поправи. Допуснала съм грешка и розмаринът "станал" босилек :) Редактирах, вече.
Дани, благодаря ти, морски бриз :))
Прохладна вечер ви желая!
Много хубава идея за кюфтенца, а и с тази хрупкава коричка - разкош! Малката одеве видя снимката на сладкиша, докато разглеждах поста ти и съответно трябваше да обещая, че ще го направя най-късно другата събота...Приятна неделя!
ОтговорИзтриванеПак вкусотии и апетитни неща си спретнала Федора.
ОтговорИзтриванеСнимките ти направо са фантастични направо ми се изцъклиха очите.:)
Доматените сосчета и аз предпочитам да са от пресни домати и гъстичък като твоя.
Пилешките кюфтета направо са божествени суперрррр...
Прегръдки и прохладна нощ!
une recette délicieuse et parfaite bravo
ОтговорИзтриванеbonne soirée
Ахххх тези кюфтета изглеждат превъзходни, а за десерта нямам думи.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Инче, кюфтенцата са перфектни и още тази седмица ще ги приготвя за децата :)! Мъх и брауни са страхотни!
ОтговорИзтриванеХубав билков ден !
Диде,
ОтговорИзтриванеЗиче,
Диана,
Усмивке,
благодаря ви :)
Хубав ден и на вас!
Fimere, thanks :)
Have a nice day!
Инче, направо ти ги сънувах кюфтенцата снощи! Тази вечер ще си направя, изглеждат страшно апетитно!
ОтговорИзтриванеПрищя ми се да живея у вас, или поне до вас:) Направо мога да умра от глад само от тези снимки!Страхотни ястия, блазе на тези, които са ги хапнали:)
ОтговорИзтриванеИна, страхотни снимки!Страхотни! Едно такова лятно, свежо и ароматно!
ОтговорИзтриванеПетя,
ОтговорИзтриванеТраянче,
Бети,
благодора ви :)
Хубаво лято и на вас :)
Добро, твърде добро, сега да се чудя кое от всичките вкусни предложения днес да готвя за посрещането на малкия :)))
ОтговорИзтриванеИнче, идеята с кюфтенцата я почвам, само, че с моцарелка! Просто перфектни! Страхотна рецепта!!! А десерта ти е разкош, браунис така и не направих като хората. То всъщност веднъж пробвах ама станаха като сухи пасти:):):).
ОтговорИзтриванеВеликолепно, Ина,
ОтговорИзтриванекакто винаги чудесни идеи, впечатляващи снимки и презентация.
Много ми хареса рецептата, брауниса на Мъхче, а и пълненото хлебче, също!
Поздравления, прегръдка и хубаво лято, Диана
Инче, много вкусно е при теб! А снимките са чудни!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и пожелание за шарени летни дни!
2 невероятни рецепти!Но трябва някой и да ги направи!...
ОтговорИзтриванеКакви кюфтенца ... уау!!! То красота, то вкус ... Инче страхотно! А и онова брауни по Мъх :))) и то страхотия:) Да съм ти в къщата си мечтая, много вкусно готвиш!
ОтговорИзтриванеПрегръдки :)
Wooow...albóndigas y pastel una verdadera exquisitez deliciosa te han quedado perfectos ,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеФедорска,
ОтговорИзтриванещо не минах вчера оттук да си видя вечерята;)?
Сега трябва да чакам наличната да свърши, за да направя кюфтенца;)
А брауниса ти е отново голяма работа, макар да твърдиш, че съм ти дала идея;))))
Снимките са чудесни! Мисля, че така завършвам всеки коментар тук, но което си е, си е;)
Много вкусно ми ухае тук,а пък снимките и с вързани очи ми подсказват,че ще е нещо наистина разкошно това яденце!
ОтговорИзтриванеПравих преди доста време пилешки кюфтета с кашкавал,пак така от блендирано филе,много вкусно се оказа,и мислех скоро да повторя,но майще се спра на твоя прочит,особено с ароматен доматен сос,мммммм!
За десерта какво мога да кажа....по-добре нищо и да изчезвам бързо,докато ми е още пред очите,ще ми подслади сънищата идеално!
Лека нощ,Ина!
Вълшебна публикация, Инче!!! Толкова обичам кюфтенца със сос! Потопих се в твоя кулинарен свят и... не искам да излизам от там-.... толкова вкусно изглежда всичко!Лелеееееее.... колко примамливо и изкушаващо звучи-.... пилешки кюфтенца .... с топено сиренце и доматен сос.... Истинско вълшебство! Благодаря ти за чудесната рецепта! Претъръщам те и ти желая много настроение и приятни моменти през Уикенда!
ОтговорИзтриванеВъзползвах се от предложеното меню :) Кюфтенцата са изключително вкусни и идвам с благодарности за споделената рецепта! Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеС доста голямо отлагане,но все пак вече реализирах намерението си и снощи ги вечеряхме,без топеното вътре,че народа гладен,нямаше време за врътни,но пък беше много вкусно,както и очаквах!Благодаря за рецептата,Ина,следващия път ще си отделя време и за пълната версия!
ОтговорИзтриванеХубавото е,че госпожицата ми не яде пилешко,но под формата на пържено кюфтенце хапна :) .Имаше и подложка от талиатели.
Сърдечни поздрави от мен!