Хапки с козе сирене, цвекло и царевица


Хубавото на тази рецепта е, че е лесна, а пълнежът винаги може да се променя според предпочитанията. Първият ми опит с тези хапки беше с пълнеж от тиква и синьо сирене по тази рецепта >>. Изненадващо за мен, бяха приятни на вкус, със съвсем лека екзотична нотка. Не успях да направя снимки на тиквения вариант, напоследък не успявам да снимам кулинарните резултати, къде поради мързел (щото си е занимавка да снимаш, няма какво да се лъжем), къде поради неследене състоянието на батерията на фотото, къде поради липса на останал материал за снимане :))





Продукти:
1 пакет бутер тесто (за предпочитане на Била)
сварена царевица
козе сирене
сварено цвекло
2-3 стръка пресен лук
3 скилидки чесън
босилек
черен пипер
сол
зехтин


От бутер тестото изрязваме кръгове, на които правим няколко разреза по краищата (около 6-7). Ако ви мързи да режете и после да загъвате нарязаното, можете просто да свиете краищата към пълнежа, както процедирате при приготвянето на галет, но трябва да навлажните краищата. В този случай е добре да  поставите хапките в гнездата на форми за мъфини.


С четка намокряме леко бутер тестото. В средата поставяме от плънката. Подвигаме нагоре (към плънката) отрязаните краища, като леко ги припокриваме и натискаме, за да залепнат. Стиснете добре около лекото отворче, през което се вижда плънката. Не се притеснявайте, че тя не се вижда добре на този етап (след печенето лентичките ще се разгърнат и тя ще е видима). Поставяме хапките върху тава, покрита с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 200С за около 15 минути или докато се зачервят леко.
Плънката приготвяме по следния начин:
В тиган сгорещяваме малко зехтин и прибавяме нарязания зелен лук и нарязаното на кубчета цвекло. Запържваме за около 2-3 минути и отстраняваме от огъня. Прибавяме пасирания чесън и останалите състваки. Леко разбъркваме, за да не се оцвети от цвеклото сместа


Коментари

  1. Que pinta tan rica tiene, me gusta el aspecto mucho.

    Saludos

    ОтговорИзтриване
  2. О, великолепни са! Как биха вървели сега с бялото винце, което ми прави компания в момента :) Да се комбинираме? Виното е много добро, помисли си! ;))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Навита съм :) Една чаша вино ще ми се отрази много добре, веднага лягам и заспивам след това :))

      Благодаря, Мери :)

      Изтриване
  3. Толкова красива снимка, в която се отразява слънцето :)
    И отново с любими продукти!
    Както и тези с тиквата и синьото сиренце!
    Страхотна идея, Принцесо :)
    Наздраве!
    С пожелание за много хубаво настроение през уикенда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За съжаление не можах да се справя със слънцето. Знам, че е добре да се снима следобед, но няма да задълбаваме чак толкова. Когато имам време и желание - тогава. Профитата да снимат, когато си трЕбЕ :))
      Да, тези с тиква и синьо сирене, чесън и лук, бяха изненадващо доста добре стоящи вкусово.
      Наздраве и на теб, макар и с кола :))
      Прегръдки силни от мен :)

      Изтриване
  4. ЪХ..ЪХ..ЪХХ прелестно и толкова красиво само, снимките и те саааа.. уникални!
    Невероятна рецепта струва си човек да я пробва!
    Страхотни почивни дни ФЕДОРА!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Зиче :)
      И аз ти пожелавам хубав "италиански" уикенд ;)

      Изтриване
  5. Ама ти си го ударила на вълна червено цвекло и козе сирене...Много красиво и прилежно си ги нагънала - кукли! Като гледам и предишната рецепта и двете попадат в графа "Днес съм много спокоен и имам нерви да сгъвам!"...Значи, за мен, като заменя с нещо друго цвеклото, тези миньончета са перфектното мезенце за биричка или винце! Супер идейка, Инка!
    Лежерен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Отдавна гледам , че използваш бутер тесто за всевъзможни вкусотии и то лесни, като за мен, утре мисля да спретна и аз нещо подобно със шарени пълнели :) Благодаря за инструкцията, защото аз лично не съм правила нищо с бутер тесто... срам:)
    Снимките са ти много красиви, а и да голяма занимавка е и мен напоследък често ме домързява, а и почна по рано да се стъмва :(
    Усмихнат и релаксиращ уикенд Федорка :)

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна идея Федора!Поздравления и от мен!

    ОтговорИзтриване
  8. Апетитни хапки и страхотни слънчеви снимки!
    Инче, приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  9. Ауу, прекрасни са, Инче! Тиквените със синьо сирене ги направих още като ги видях при Перла и пробните направо заминаха без да видят бял свят. Документирах следващите, но наистина не очаквах тиквата да не се "набива" така на вкус.
    Обаче с това сиренце и кървавочервено цвекло, направо ме хвърляш в оркестъра да търся утре цвекло. Съвършени си ги направила!
    Другото, дето си го изговорила е вярно. Не сам оснимане си иска, което е работа, ами и писане. Дори за мен е повече работа.
    Ей го, отнесох се.
    Лека нощ и хубави почивни дни на теб!

    ОтговорИзтриване
  10. Ина, много хубаво предложение и страхотни снимки! Имам консервирано цвекло и ми се струва, че и с него мога да пробвам. Благодаря за рецептата! Хубава вечер и слънчев уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Veramente gustosa come idea, sfiziosa e intrigante

    ОтговорИзтриване
  12. Идеята е много добра,а снимките вълшебни!
    Поздрави за умението да твориш красота!
    Хубава и усмихната събота!:)

    ОтговорИзтриване
  13. Фантастична рецепта и още по хубави снимки!
    Стига си мързелувала, хващай се в ръце и по честичко ни радвай с хубави рецепти и снимки:)))
    Целувам те слънчице и да нацелуваш малчо по палавата главица*)
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  14. Инче, не знам дали ще мога да ги врътна толкова добре, а още по-сигурна съм, че и една снимка няма да докарам като тези, обаче ще си ги направя задължително, още снощи ги видях във ФБ и ми допаднаха много. Приятни почивни дни от мен!:)

    ОтговорИзтриване
  15. Много красиво и ароматно предложение :)

    ОтговорИзтриване
  16. Прекрасни! Тъкмо се чудех за формата и ти си я обяснила подробно, за което благодаря много! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  17. Много оригинално направени формички - приличат ми на полу-разцъфнало цвете :)Снимките са впечатляващи!!! Много красота, много нещо :) Благодаря за идеята и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  18. Красота! Поздравления, Инче!

    ОтговорИзтриване
  19. Федорска,
    аз също пълня кошнички от бутер тесто с каквото се сетиш, предлагам ги под път и над път, но за красота и дума не може да става- само за вкус;) Ето сега научих един трик за по-изискана визия, че досега го карах мързеливата във форми за мъфини;)
    Браво, девойко;) И благодаря!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  20. Благодаря на всички ви за милите думи :)

    Усмихната есенна седмица :)

    ОтговорИзтриване
  21. Уникални!!! Толкова много ми харесват твоите вкусотии от бутер тесто. Поздравления!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации