Гъбена супа с кашкавалени кнедли


Първо,
Честита Баба Марта,
макар и с леко закъснение.
Бъдете здрави и приятно румени :)

От известно време не съм творила в кухнята, но пък за първи път хапнах толкова вкусни кнедли в супа, не защото са направени от мен :)) По принцип не си падам по кнедлите, изключая сладкия им вариант, както и онези, които приготвих две публикации назад. Към последните изброени трябва да добавя и тези, които ми допаднаха много. Нямат нищо общо с  гумените и безвкусни картофени кнедли, типични за баварско, да ме прощават баварците :)) Това не ми пречи да съм фен на баварския пейзаж, разбира се ;)





Продукти:
200 грама печурки
1 морков
1 глава кромид лук
1 яйце
6 сухара
1 литър пилешки бульон
черен пипер
сол
олио

магданоз

за кашкавалените кнедли
1/2 чаена чаша брашно
1/3 чаена чаша настърган кашкавал
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
1 яйце
1 супена лъжица олио


В купа смесваме продуктите за кнедлите. Полученото тесто завиваме във фолио и оставяме да престои поне 45 минути. През това време в тенджера поставяме нарязаните кромид лук и морковите и ги задушаваме с малко вода и олио. Когато лукът поомекне, добавяме пилешкия бульон. В друга тенджера задушаваме гъбите с малко вода и олио до готовност. Пасираме ги заедно с яйцето и сухарите. Получената смес прибавяме към бульона и зеленчуците. Варим до пълното сваряване на лука и морковите
От престоялото тесто оформяме малки топчета, които варим в тенджера със завряла и леко подсолена вода за около 25 минути.
Сервираме супата с няколко броя кнедли и поръсваме с магданоз.



39 коментара:

  1. Инче, много апетитно и сгряващо изглежда, снимките и лъжицата са прекрасни :)!

    ОтговорИзтриване
  2. Честита Баба Марта! Супичката е много апетитна и красиво поднесена! Ще ми се да има една купичка наблизо, че грипа не ме подмина..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Лу! Оздравявай по-скоро :)

      Изтриване
  3. Е-е-е, Инка, тази супа от воле съм я спретнала като поникнат новите гъбоци (-: Много ми харесва като идея, а пък и като гледам продуктите съм на 100% сигурна, че е сууупер вкусна! Страшен супник си извадила (-: При мен доскоро се подмятаха два, които никога, ама никога не бях използвала и накрая ги подарих...
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали знаеш, че като стане дума за гъби и моментално се сещам за теб :))
      E, как ще ги подмяташ супниците?!!! Ако откриеш и трети за подмятане, метни го насам ;)))
      Благодаря ти!

      Изтриване
  4. Честита Баба Марта, Инка! Бъдете много здрави и усмихнати! Страхотна супичка и красиви снимки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани!
      Хубава неделя :)

      Изтриване
  5. Както пише Любен Дилов-син :
    "Честита да е на вашата пролет, бабата!"
    И как няма да имаш румени бузи като
    правиш толкова вкусни и фотогенични супи!
    Прегръдка и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани! Ти хубаво, че му разбираш на Дилов-син, та и аз да се светна покрай теб какво дрънка :))
      Хубаво настроение и на теб, мила :)

      Изтриване
  6. Инче много интересно предложение, изглежда вкусно! Миналата седмица във Франкфурт ядох кнедли в една порция три вида ... със спанак, със сирене и третия вариант с боб, бяха наистина фантастични ( пробвах ги заради теб и не съжалявам ) !
    Сега вече не съм толкова предубедена към кнедлите или поне тези бяха супер!
    Прегръдки и спокоен неделен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Евчик, радвам се, че не си останала разочарована, щото иначе щеше да ми е гузно :)), но следващия път пробвай натурални картофени кнедли - без пълнежи и екстри като гарнитури и сосове, за да не убиеш истинския им вкус :)) А, забравих, и баварски (Мюнхен не ти е много далече) и пак ще говорим :))

      Благодаря ти, пражка принцесо :))
      Хубава и слънчева неделя :)

      Изтриване
  7. То всичко е хубаво, да се чуди човек как успяваш, Инка.
    Честита Баба Марта и на теб - все така вдъхновена бъди, много позитивна и най-вече здрава!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери!
      Слънчев национален празник :)

      Изтриване
  8. Кашкавалени кнедли :) Много интеренсно хмхмх


    Поздрави!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Маринче :)
      Хубава неделя от мен :)

      Изтриване
  9. Честит Национален празник, Ина!
    Отново впечатляващо представяне!Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  10. Ина, чести празник!
    Красива и вкусна публикация!

    ОтговорИзтриване
  11. О, планини, о, кнедли, о, гъбена супичка, знам кои са тези планини!!! Оф, тези твои финални кадри просто са уникални! Ох, толкова им се кефя на твоите снимки от разни местенца, ама ти по-много малко ни показваш. Честит празник, Инче! Прекрасна неделна вечер и хубава нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  12. Много изкушаващи снимки,тези кнедли са много интересни, а пък поднесени в гъбената супа...Прекрасно, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  13. sono come i canederli no?...viste le temperature ci sta tutto!!1

    ОтговорИзтриване
  14. Честит празник,Инче!
    Такова нещо-кнедли не съм яла.Нещо не си падам,може би защото не съм опитвала.Но пък изглеждат вкусни в супата...

    ОтговорИзтриване
  15. Честити национален празник, Баба Марта и хубава нова седмица! А тези кнедли са толкова изкусителни, само да докопам аз лъжицата....

    ОтговорИзтриване
  16. Инче, вълшебно ухание се носи от тази супичка! Не съм правила кнедли все още и май им дойде времето. Снимките ти са толкова апетитни, че трудно мога да устоя на това чудо! Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  17. Харесва ми....
    Фен съм и на пейзажа, и на снимките, и на рецептата, и на представянето като цяло -
    страхотна рецепта и презентация, Ина!
    Комплименти, мартенски привет и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря ви! Желая ви слънчева и много усмихната мартенска седмица :)

    ОтговорИзтриване
  19. Прекрасна супа!
    И представена чудесно.
    Пожелавам хубава нова седмица.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Хубава и на теб :)

      Изтриване
  20. Много,много вкусно ухае тук!Особено има ли гъбки!А снимките в близък план ме карат аха да отворя уста за тази подадена лъжица.За която искам да попитам как да лъсна едни мои стари сребърни да споделиш някой трик.Преварих ги във вода,в която има парче алум. фолио,поизбеляха,но не достатъчно,с оцет ги полирах,но все още имат малко ретро вид и май така ще си останат.Ти знаеш ли някакви полезни идеи в този случай?
    Честити празници,прегръдка и слънчев ден! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, аз моите ги тръквам от време на време със сода бикарбонат, както едно време си чистих сребърните пръстени :)), т.е. намокряш приборите и ги търкаш с поръсена със содата гъба откъм по-грубата част.
      Усмихната вечер от мен :)

      Изтриване
    2. Инче,аз сложих малко сода във водата ,докато ги изварявах,ще опитам и така,както ми препоръчваш,благодаря ти!Уютна вечер пожелавам! :)

      Изтриване
  21. une excellente recette de soupe avec des boulettes de fromage ça ne peut être que délicieux à tester prochainement bravo
    bonne journée

    ОтговорИзтриване
  22. С голямо закъснение изказвам адмирации за ястието и прекрасните снимки,Инче!
    При теб както винаги е красиво,вкусно и вдъхновяващо!
    Желая ти пролетно настроение!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове