Рулца с шунка и твърди сирена
Знам, знам, знам, че е нездравословно пърженето, но от време на време се поглезваме вкъщи с нещо на тиган и сгорещена мазнинка, малко изневеряваме на хрупкавите салати и на сърбането на супи. Сладкишите не ги броя :))
Мислех да направя рулцата с хляб, но моите филии нещо се разпадаха и това е причината да направя само едно хлебно рулце с шунка и сирена, но за кого по-напред...? Затова отворих хладилника и грабнах корите за баница. Виждала съм в нета приготвени по този начин рулца, но се чудих какво да ги правя счупените яйца, та ги употребих и тях и не съжалявам, защото благодарение на яйчената смес получих много приятна коричка на рулцата - когато леко поизтинат, тя омеква и не е толкова хрупкава, което на мен много ми допадна, с други думи няма паднали банични кори под масата :)) Най-добре е да се хапнат след като се направят, защото после като се претоплят не е същото.
Човек винаги може да импровизира с плънката, но заложих на класическата комбинация от сирена и шунка. Друг път ще експериментирам с нещо зеленикаво, макар и с риск да си го ям сама.
Продукти за 8 рулца:
6 фини кори за баница (phyllo pastry)
8 филии шунка
150 грама сирене гауда
150 грама сирене мимолет
2 леко разбити яйца
олио за пържене
Слагаме три кори една върху друга и ги разрязваме на четири правоъгълника. В основата на всеки правоъгълник поставяме филия шунка, поръсваме обилно с настърганите сирена гауда и мимолет. Сгъваме външните краища на корите за баницата към шунката, за да не изтече плънката, навиваме на руло, залепвайки корите с малко от леко разбитите яйца. Пускаме полученото руло в яйчената смес и веднага изпържваме в добре сгорещена мазнина. Пържим на маслена баня или в количество мазнина, което достига поне до половината от рулцата. Във втория случай ще трябва да обръщаме рулцата, за да се изпържат добре от всички страни до златисто. Отцеждаме рулцата върху салфетка, сервираме топли.
Que fácil y exquisito
ОтговорИзтриване:) That's right!
ИзтриванеАми,Инче от тези рулца бих хрупкала без да се назорвам:))))))Прекрасни са!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленка :)
ИзтриванеСтрахотно излеждат. Ние не ядем нищо пържено у дома, но с удоволствие бих дошла да си хапна при теб :))))
ОтговорИзтриванеО, заповядай, макар че са излапани още миналата седмица :)
ИзтриванеГрях, не грях ще си хапна с удоволствие!
ОтговорИзтриванеЧудесно се е разтекло сиренцето!
Умопомрачителни снимки!!!
Прегръдка!
Благодаря, Дани :)
ИзтриванеПрегръдки и от мен :)
Перфектни са, голяма работа като са пържени, нали това не се хапва всеки ден, грабвам едно с потекло сиренце и дим да ме няма!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Иглика :)
ИзтриванеМного апетитни и хрупкави! Ще си сложим и този грях на душата, и ще се поглезим!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна вечер!
Благодаря, Тили!
ИзтриванеХубав уикенд :)
Малеее, какви снимки, направо са пред мен тия рулца….ще ги сънувам:)))
ОтговорИзтриванеО, аз едно време сънувах кабапчета :)))
ИзтриванеИнче, толкова са апетитни, че колко му е да се прежали човек...Е за мен без шунка, но вярвам, че и само със сиренца пак ще е много вкусно!
ОтговорИзтриванеМного красиви снимки!
Благодаря, Бети!
ИзтриванеФедорска, като видях снимката на вестника от чантата и се сетих за нашата среща и това как ме предупреди, че няма да го носиш;)))) Развеселих се;)
ОтговорИзтриванеИначе рулцата ти си знаеш-фантастични!!! И с радост бих си спестила коричките по килима, под масата, а защо не и в леглото;) Затова, добре, че добави яйца;)
Хайде хубав уикенд!
Благодаря, Мъхче! :)
ИзтриванеСлънчев и много релаксиращ уикенд :)
Какво е пък сега това сирене мимолет , че го чувам за пръв път ? А иначе рулцата са супер ,макар да не знам за сиренето :) !
ОтговорИзтриванеЧао ,Инче - хубав уикенд и другата седмица очаквай подарък :* !
Сиренето е много оранжево. Може да прочетеш повече инфо тук >>
ИзтриванеХубав уикенд и от мен, Ванюшке :)
Както винаги, невероятни снимки, презентация и вкусно предложение! Комплименти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани :)
ИзтриванеИнче, прекрасни снимки! Като гледа човек и аха да си вземе :) Интересна идея е това с яйцата и с удоволствие бих опитала такива пържени банички. Поздрави и хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеМного ни харесаха тези рулца, Снежи :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Хубави почивни дни и на теб :)
An absolutely yummy recipe, dear!For sure it´s full of flavours...Kisses from Spain
ОтговорИзтриванеThanks, Olga :)
ИзтриванеHave a nice evening :)
ma sono spettacolari! chissà che buoni!! le foto poi sono sempre stupende!! ciaooooo
ОтговорИзтриванеGrazie, Fedi :)
ИзтриванеМного вкусно изглеждат! Точно като за мъжо, мисля, че много ще му допаднат :)
ОтговорИзтриванеНа моите двама им харесаха :))
ИзтриванеКак се стичат сирената само ммммм, обядвах стабилно но още мога след тези снимки :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки :)
Прегръдки и на теб, Усмивке :)
ИзтриванеМен пърженото не ме притеснява, не го ям непрекъснато и точно затова мога да си похапна доста от тези:), обаче си нямам у дома:). Толкова вкусно изглеждат, Инче и съм сигурна, че са! Кажи ми малко повече за корите, които използваш? Страхотни снимки, вълшебнице!
ОтговорИзтриванеАз ползвах фините кори на Бела, но меже и всякакви други фини, бонбонче=
ИзтриванеБлагодаря ти :)
Прегръдки :)
Мерси!:) Честита Първа Пролет, Инче!
ИзтриванеИнче ,невероятни ,неустоими и много апетитни!
ОтговорИзтриванеТакива примамливи снимки пак си направила, че чак не ми се маха от страничката ти !
Поздравления и прегръдки!
Благодаря, Зиче :)
ИзтриванеУсмихната вечер :)
Ех, че вкусни и фотогенични! И как имам всички продукти, не е истина! Непременно ще ги спретна! Фантастични са!Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче :)
ИзтриванеИна,с Ирма не се търпите вече,ще навивам банички то се е видало!Какви ли не версии ми блазнят погледа,а ти с тези разтечени сирена ми ковна последния пирон и няма мърдане!И без това така съм му отпуснала края с калориите,че де да видим.....Прегръдка и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеАко знаеш как въздишам по тези банички...Обаче ще ги пробвам като започна да ям като хората :) Снимките са прекрасни!
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Инче, направила си страхотни рулца. Със сигурност опиталите ги са останали много доволни. Браво!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ако знаеш как обичам пържени банички! И с каква да е плънка, въобще няма да им додирям, че имало едни такива любими сирена вътре :))
ОтговорИзтриванеСтрахооооотни са, Инче! С тия снимки очи-в-очи с крайния продукт направо ме довършваш.
Лека нощ и хубаво утре!
une recette délicieuse et parfaite les photos sont alléchantes bravo
ОтговорИзтриванеbonne soirée
Роси,
ОтговорИзтриванеНатали,
Гери,
Пепи,
Fimère,
благодаря ви :)
Хубава нова седмица :)
Приказни - това,че са вкусни, апетитни и ароматни се подразбира,
ОтговорИзтриванеа това че ги представяш по неподражаем и неустоим начин - е впечатляващо!
Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Дина
una vera delizia..invogliano da matti!!
ОтговорИзтриванеАууу жестоки са :)
ОтговорИзтриванеСтра-о-тни ролца, Инка! Много ми харесват, още повече в комбинация с тез сиренца - чудно! Ама как "не умееш" да представяш кулинарните ти творения апетитно...Уф, няма да са ролца сега за закуска, ама ми се прияде баничка - айде към лавката (-:
ОтговорИзтриванеХубава и слънчева седмица!
Как си ги наредила тези рулца-едно да вземеш, няма да те задволи...Чудесни са ,Инче!
ОтговорИзтриванеНапоследък и ние вкъщи си позволяваме по нещо пърженко.
ОтговорИзтриванеКак да не се предаде човек, като види нещо подобно.
Страхотни снимки, Инче!
Прегръдки :)
А стига, бе! Тия рулца са уникални просто!
ОтговорИзтриванеИскам и аз:)
Цяла седмица се опитвам да им устоя, но не биде :))
ОтговорИзтриванеСтрахотни са, Ина - и непременно ще се пробват!!!
Нездравословно, ама как изглеждат... Неустоими са! И аз ще се изкуша някой път да ги приготвя :)
ОтговорИзтриванеМного вкусни станаха! Опитахме ги и с плънка от риба тон!
ОтговорИзтриване