Рулца с шунка и твърди сирена


Знам, знам, знам, че е нездравословно пърженето, но от време на време се поглезваме вкъщи с нещо на тиган и сгорещена мазнинка, малко изневеряваме на хрупкавите салати и на сърбането на супи. Сладкишите не ги броя :))
Мислех да направя рулцата с хляб, но моите филии нещо се разпадаха и това е причината да направя само едно хлебно рулце с шунка и сирена, но за кого по-напред...? Затова отворих хладилника и грабнах корите за баница. Виждала съм в нета приготвени по този начин рулца, но  се чудих какво да ги правя счупените яйца, та ги употребих и тях и не съжалявам, защото благодарение на яйчената смес получих много приятна коричка на рулцата - когато леко поизтинат, тя омеква и не е толкова хрупкава, което на мен много ми допадна, с други думи няма паднали банични кори под масата :)) Най-добре е да се хапнат след като се направят, защото после като се претоплят не е същото.
Човек винаги може да импровизира с плънката, но заложих на класическата комбинация от сирена и шунка. Друг път ще експериментирам с нещо зеленикаво, макар и с риск да си го ям сама.




Продукти за 8 рулца:
6 фини кори за баница (phyllo pastry)
8 филии шунка
150 грама сирене гауда
150 грама сирене мимолет
2 леко разбити яйца

олио за пържене


Слагаме три кори една върху друга и ги разрязваме на четири правоъгълника. В основата на всеки правоъгълник поставяме филия шунка,  поръсваме обилно с настърганите сирена гауда и мимолет. Сгъваме външните краища на корите за баницата към шунката, за да не изтече плънката, навиваме на руло, залепвайки корите с малко от леко разбитите яйца. Пускаме полученото руло в яйчената смес и веднага изпържваме в добре сгорещена мазнина. Пържим на маслена баня или в количество мазнина, което достига поне до половината от рулцата. Във втория случай ще трябва да обръщаме рулцата, за да се изпържат добре от всички страни до златисто. Отцеждаме рулцата върху салфетка, сервираме топли. 

Коментари

  1. Ами,Инче от тези рулца бих хрупкала без да се назорвам:))))))Прекрасни са!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно излеждат. Ние не ядем нищо пържено у дома, но с удоволствие бих дошла да си хапна при теб :))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, заповядай, макар че са излапани още миналата седмица :)

      Изтриване
  3. Грях, не грях ще си хапна с удоволствие!
    Чудесно се е разтекло сиренцето!
    Умопомрачителни снимки!!!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Перфектни са, голяма работа като са пържени, нали това не се хапва всеки ден, грабвам едно с потекло сиренце и дим да ме няма!

    ОтговорИзтриване
  5. Много апетитни и хрупкави! Ще си сложим и този грях на душата, и ще се поглезим!
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Малеее, какви снимки, направо са пред мен тия рулца….ще ги сънувам:)))

    ОтговорИзтриване
  7. Инче, толкова са апетитни, че колко му е да се прежали човек...Е за мен без шунка, но вярвам, че и само със сиренца пак ще е много вкусно!
    Много красиви снимки!

    ОтговорИзтриване
  8. Федорска, като видях снимката на вестника от чантата и се сетих за нашата среща и това как ме предупреди, че няма да го носиш;)))) Развеселих се;)
    Иначе рулцата ти си знаеш-фантастични!!! И с радост бих си спестила коричките по килима, под масата, а защо не и в леглото;) Затова, добре, че добави яйца;)
    Хайде хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мъхче! :)

      Слънчев и много релаксиращ уикенд :)

      Изтриване
  9. Какво е пък сега това сирене мимолет , че го чувам за пръв път ? А иначе рулцата са супер ,макар да не знам за сиренето :) !
    Чао ,Инче - хубав уикенд и другата седмица очаквай подарък :* !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сиренето е много оранжево. Може да прочетеш повече инфо тук >>
      Хубав уикенд и от мен, Ванюшке :)

      Изтриване
  10. Както винаги, невероятни снимки, презентация и вкусно предложение! Комплименти!

    ОтговорИзтриване
  11. Инче, прекрасни снимки! Като гледа човек и аха да си вземе :) Интересна идея е това с яйцата и с удоволствие бих опитала такива пържени банички. Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ни харесаха тези рулца, Снежи :)
      Благодаря ти!
      Хубави почивни дни и на теб :)

      Изтриване
  12. An absolutely yummy recipe, dear!For sure it´s full of flavours...Kisses from Spain

    ОтговорИзтриване
  13. ma sono spettacolari! chissà che buoni!! le foto poi sono sempre stupende!! ciaooooo

    ОтговорИзтриване
  14. Много вкусно изглеждат! Точно като за мъжо, мисля, че много ще му допаднат :)

    ОтговорИзтриване
  15. Как се стичат сирената само ммммм, обядвах стабилно но още мога след тези снимки :)
    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  16. Мен пърженото не ме притеснява, не го ям непрекъснато и точно затова мога да си похапна доста от тези:), обаче си нямам у дома:). Толкова вкусно изглеждат, Инче и съм сигурна, че са! Кажи ми малко повече за корите, които използваш? Страхотни снимки, вълшебнице!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ползвах фините кори на Бела, но меже и всякакви други фини, бонбонче=
      Благодаря ти :)
      Прегръдки :)

      Изтриване
    2. Мерси!:) Честита Първа Пролет, Инче!

      Изтриване
  17. Инче ,невероятни ,неустоими и много апетитни!
    Такива примамливи снимки пак си направила, че чак не ми се маха от страничката ти !
    Поздравления и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  18. Ех, че вкусни и фотогенични! И как имам всички продукти, не е истина! Непременно ще ги спретна! Фантастични са!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  19. Ина,с Ирма не се търпите вече,ще навивам банички то се е видало!Какви ли не версии ми блазнят погледа,а ти с тези разтечени сирена ми ковна последния пирон и няма мърдане!И без това така съм му отпуснала края с калориите,че де да видим.....Прегръдка и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  20. Ако знаеш как въздишам по тези банички...Обаче ще ги пробвам като започна да ям като хората :) Снимките са прекрасни!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  21. Инче, направила си страхотни рулца. Със сигурност опиталите ги са останали много доволни. Браво!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  22. Ако знаеш как обичам пържени банички! И с каква да е плънка, въобще няма да им додирям, че имало едни такива любими сирена вътре :))
    Страхооооотни са, Инче! С тия снимки очи-в-очи с крайния продукт направо ме довършваш.
    Лека нощ и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  23. une recette délicieuse et parfaite les photos sont alléchantes bravo
    bonne soirée

    ОтговорИзтриване
  24. Роси,
    Натали,
    Гери,
    Пепи,
    Fimère,
    благодаря ви :)

    Хубава нова седмица :)

    ОтговорИзтриване
  25. Приказни - това,че са вкусни, апетитни и ароматни се подразбира,
    а това че ги представяш по неподражаем и неустоим начин - е впечатляващо!
    Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Дина

    ОтговорИзтриване
  26. Стра-о-тни ролца, Инка! Много ми харесват, още повече в комбинация с тез сиренца - чудно! Ама как "не умееш" да представяш кулинарните ти творения апетитно...Уф, няма да са ролца сега за закуска, ама ми се прияде баничка - айде към лавката (-:
    Хубава и слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване
  27. Как си ги наредила тези рулца-едно да вземеш, няма да те задволи...Чудесни са ,Инче!

    ОтговорИзтриване
  28. Напоследък и ние вкъщи си позволяваме по нещо пърженко.
    Как да не се предаде човек, като види нещо подобно.
    Страхотни снимки, Инче!
    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  29. А стига, бе! Тия рулца са уникални просто!
    Искам и аз:)

    ОтговорИзтриване
  30. Цяла седмица се опитвам да им устоя, но не биде :))
    Страхотни са, Ина - и непременно ще се пробват!!!

    ОтговорИзтриване
  31. Нездравословно, ама как изглеждат... Неустоими са! И аз ще се изкуша някой път да ги приготвя :)

    ОтговорИзтриване
  32. Много вкусни станаха! Опитахме ги и с плънка от риба тон!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации