Патладжанени хапки


Продукти:
2 патладжана средно големи
200 грама сирене Филаделфия
50 грама краве масло на стайна температура
чесън
няколко листа пресен босилек
сол
черен пипер
галета


Нарежете патладжаните на филии и ги осолете. Оставете ги за около час, за да се отдели сокът им, след което ги изпържете. Вместо с пържени, може да използвате печен патладжан. Пасирайте патладжана, пържения или печения, със скилидки чесън (количеството е по ваш вкус). Овкусете полученото пюре със сол, черен пипер или подправки по ваш вкус. Добавете толкова галета, че да се получи маса, лесно моделираща се и нелепнеща.
В друг съд пасирайте кравето масло, сиренето и листата босилек. Овкусете с подправки, покрийте получената маса с полиетилен и я оставете за 30 минути във фризера. След като сирнената маса се стегне, извадете я от фризера и оформете малки топченца. Отново ги върнете във фризера, за да се стегнат леко, след което ги обвийте в патладжанената маса и оваляйте в галета. Дръжте получените хапки в хладилник, извадете ги непосредствено преди сервиране.











24 коментара:

  1. Ето къде си се изгубила, Инче... И аз все надничам, а то няма никой. Има, ама в Италия явно... :)
    Прекрасни снимки, както и патладжанената идея. Мисля да се възползвам, защото изглежда голяма вкусотия.
    Поздрави сърдечни!

    П.С. Радвам се пак да те видя тук! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много идейни бонбони, Ина, сигурна съм, че са и вкусни (няма начин при патладжан и сирене да не са :)
    И прекрасни снимки - бонбонени и италиански :))
    Поздрави и хубави почивни дни на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Доста интересно, да! Прекрасна идея както винаги! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Ехааа, апетитно и красиво! Поднесено със стил и финес, както винаги! Чудесни кадри! Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  5. Много спокойно местенце ... идеално за релакс, а патладжанените хапки ... направо да ги лапне човек от монитора :)

    ОтговорИзтриване
  6. Малки бижута, Инче,
    много красиви, креативни и неустоимо изкушаващи.
    Прекрасни снимки, прекрасно място,... но липсваш:)
    Сърдечни поздрави, хубав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. I would love to try it...is it any English translation for recipe.

    ОтговорИзтриване
  8. Вече бях обезпокоена от липсата ти,Инче!Но след като вдигна завесата на загадката(къде се губиш..:)))и след като си завъртяла тези примамливи топченца-камък ми падна от душата!Прекрасно предложение са тези патладжанени мезелъци:)!Браво!

    ОтговорИзтриване
  9. Това ще е нещо много, много вкусно! Елегантно поднасяне, придружено от романтична разходка до непозната за мен Италия, с уникални снимки! Радвам се, че си тук! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотно предястие, а идеята за патладжанената обвивка веднага ме грабна! Чудесни снимки и интересно настроение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Значи, ако правиш тези снимки нейде по широкия свят, ще ти простя. Иначе да ми хвърляш разни бомби и да изчезваш, и дори да не мога да те попитам за подробности, не съм съгласна!
    Страхотния, Федорска, както всеки път!

    ОтговорИзтриване
  12. bellissime foto del mio paese e un grazie per la ricetta tributo

    ОтговорИзтриване
  13. Ехе, че не се и пържат! Жестоки са просто:) Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. Ин страхотни хапки и най много ме радва това, че не се пържат, супер идея! Снимките ти са супер, а тези от Италия ... ох размечтах се чак :)
    Прегръдка и спорна седмица Федорка :)

    ОтговорИзтриване
  15. Ти,Лети и Мария сте огромни подстрекатели на тема Италия и езера :) .
    Аз пак ги отложих,но пък снимките ти ми дойдоха добре дошли,страхотни!
    Топките-бонбони-интересни!
    Пожелавам успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  16. Невероятна идея и реализация, Инче! Благодаря и за прелестната разходка до красивата Италия!

    ОтговорИзтриване
  17. О-хо-о-о! Come stai, signorina? Инка, голямо обикаляне е било! Гледам наред с идиличните фотоси има и разни готини младежи със слънчеви цайси (-; А хапките са просто трепач и предполагам, така като гледам, и доста вкусни...Като ми дойде музата ще поглезя и моя отбор. Колко хапчици излизат от тези продукти, които си дала? Питам, защото изглеждат от този вид мезета, дето изчезват бързо, та да знам...

    ОтговорИзтриване
  18. Леле, какви апетитни bites, Ина! Разкошотия и точно по мой вкус. Аз също ще се ориентирам към варианта с печен патладжан.

    ''Италианските" снимки обаче ми спряха дъха. Успяла си уловиш точно тези детайли, поради които обичам тези места и заради които бих отишла там. Бих видяла още снимки с удоволствие....
    Поздрави и усмивки :) ;) :)

    ОтговорИзтриване
  19. Wow My Gosh these seem so tasty!!! Must try them for sure!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове