Патладжанени хапки
Продукти:
2 патладжана средно големи
200 грама сирене Филаделфия
50 грама краве масло на стайна температура
чесън
няколко листа пресен босилек
сол
черен пипер
галета
Нарежете патладжаните на филии и ги осолете. Оставете ги за около час, за да се отдели сокът им, след което ги изпържете. Вместо с пържени, може да използвате печен патладжан. Пасирайте патладжана, пържения или печения, със скилидки чесън (количеството е по ваш вкус). Овкусете полученото пюре със сол, черен пипер или подправки по ваш вкус. Добавете толкова галета, че да се получи маса, лесно моделираща се и нелепнеща.
В друг съд пасирайте кравето масло, сиренето и листата босилек. Овкусете с подправки, покрийте получената маса с полиетилен и я оставете за 30 минути във фризера. След като сирнената маса се стегне, извадете я от фризера и оформете малки топченца. Отново ги върнете във фризера, за да се стегнат леко, след което ги обвийте в патладжанената маса и оваляйте в галета. Дръжте получените хапки в хладилник, извадете ги непосредствено преди сервиране.
Ето къде си се изгубила, Инче... И аз все надничам, а то няма никой. Има, ама в Италия явно... :)
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки, както и патладжанената идея. Мисля да се възползвам, защото изглежда голяма вкусотия.
Поздрави сърдечни!
П.С. Радвам се пак да те видя тук! :)
Благодаря, Гери :)
ИзтриванеМного идейни бонбони, Ина, сигурна съм, че са и вкусни (няма начин при патладжан и сирене да не са :)
ОтговорИзтриванеИ прекрасни снимки - бонбонени и италиански :))
Поздрави и хубави почивни дни на теб!
Благодаря, Пепи :)
ИзтриванеХубави и на теб!
Доста интересно, да! Прекрасна идея както винаги! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеИ от мен прегръдка, Лин :)
ИзтриванеЕхааа, апетитно и красиво! Поднесено със стил и финес, както винаги! Чудесни кадри! Усмивки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани :)
ИзтриванеМного спокойно местенце ... идеално за релакс, а патладжанените хапки ... направо да ги лапне човек от монитора :)
ОтговорИзтриванеМалки бижута, Инче,
ОтговорИзтриванемного красиви, креативни и неустоимо изкушаващи.
Прекрасни снимки, прекрасно място,... но липсваш:)
Сърдечни поздрави, хубав и усмихнат ден, Диана
I would love to try it...is it any English translation for recipe.
ОтговорИзтриванеВече бях обезпокоена от липсата ти,Инче!Но след като вдигна завесата на загадката(къде се губиш..:)))и след като си завъртяла тези примамливи топченца-камък ми падна от душата!Прекрасно предложение са тези патладжанени мезелъци:)!Браво!
ОтговорИзтриванеТова ще е нещо много, много вкусно! Елегантно поднасяне, придружено от романтична разходка до непозната за мен Италия, с уникални снимки! Радвам се, че си тук! Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеСтрахотно предястие, а идеята за патладжанената обвивка веднага ме грабна! Чудесни снимки и интересно настроение! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗначи, ако правиш тези снимки нейде по широкия свят, ще ти простя. Иначе да ми хвърляш разни бомби и да изчезваш, и дори да не мога да те попитам за подробности, не съм съгласна!
ОтговорИзтриванеСтрахотния, Федорска, както всеки път!
bellissime foto del mio paese e un grazie per la ricetta tributo
ОтговорИзтриванеЕхе, че не се и пържат! Жестоки са просто:) Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеИн страхотни хапки и най много ме радва това, че не се пържат, супер идея! Снимките ти са супер, а тези от Италия ... ох размечтах се чак :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка и спорна седмица Федорка :)
Ти,Лети и Мария сте огромни подстрекатели на тема Италия и езера :) .
ОтговорИзтриванеАз пак ги отложих,но пък снимките ти ми дойдоха добре дошли,страхотни!
Топките-бонбони-интересни!
Пожелавам успешна нова седмица!
Невероятна идея и реализация, Инче! Благодаря и за прелестната разходка до красивата Италия!
ОтговорИзтриванеО-хо-о-о! Come stai, signorina? Инка, голямо обикаляне е било! Гледам наред с идиличните фотоси има и разни готини младежи със слънчеви цайси (-; А хапките са просто трепач и предполагам, така като гледам, и доста вкусни...Като ми дойде музата ще поглезя и моя отбор. Колко хапчици излизат от тези продукти, които си дала? Питам, защото изглеждат от този вид мезета, дето изчезват бързо, та да знам...
ОтговорИзтриванеЛеле, какви апетитни bites, Ина! Разкошотия и точно по мой вкус. Аз също ще се ориентирам към варианта с печен патладжан.
ОтговорИзтриване''Италианските" снимки обаче ми спряха дъха. Успяла си уловиш точно тези детайли, поради които обичам тези места и заради които бих отишла там. Бих видяла още снимки с удоволствие....
Поздрави и усмивки :) ;) :)
Wow My Gosh these seem so tasty!!! Must try them for sure!
ОтговорИзтриванеHola me gustan mucho tus recetas y la cocina Búlgara.Besos
ОтговорИзтриване