Дюлеви макарони


Продукти за черупките:
90 грама белтъци /престояли 1 денонощие в хладилник/
120 грама смлени бланширани бадеми
210 грама пудра захар
50 грама кристална захар
щипка сол
сладкарска боя на прах или гел /опция/

Продукти за крема:
200 грама крема сирене
1 дюля
6 супени лъжици кристална захар
4 супени лъжици пудра захар
канела
есенция ром
100-150 грама сладкарска сметана


Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват с електрически миксер с щипка сол и кристалната захар, която се добавя на няколко пъти по време на разбиването. Не се разбива дълго, а до такава степен, че сместа по бъркалките на миксера да не пада, но да е с меки връхчета. Към разбитите белтъци добавяме бадемите и пудрата захар, пресяти предварително. Разбъркваме внимателно до пълното им усвояване. Прибавяме и сладкарска боя, ако желаем. С пош оформяме малки купчинки от сместа върху хартия за печене, които трябва да са на разстояние едно от друго около 2 см. Потупваме тавата отдолу, за да излезе въздухът от макароните. Оставяме ги за около час на стайна температура. Печем в предварително загрята фурна на средното нива на 140С за около 12-15 минути. Готовите макарони се изваждат от фурната и се оставят в тавата, в която са печене за около 2-3 минути, след което внимателно се отлепват от хартията за печене. Охлаждат се напълно върху решетка. 
Слепват се с крема, приготвен като първо приготвяме сладко от дюли. Обелваме кората на дюлята. Вътрешността, без семките, се нарязва на малки парченца, които заедно с кристалната захар се варят до омекване на дюлята. Получаното сладко се охлажда напълно и се прибавя към осталите продукти за крема. Всичко се разбива с миксер.

0 коментара:

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове