Гъбени олади

  

(1 чаена чаша = 240 милилитра)

Продукти:
1 яйце
1 чаена чаша кисело мляко или йогурт
1 чаена чаша вода
200 грама предварително нарязани и задушени печурки
3-4 стръка пресен лук
2 и 3/4 чаени чаши брашно
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена лъжичка сол
нарязан магданоз
слънчогледово олио за пържене


В купа смесете водата и киселото мляко. Към тях добавете яйцето и разбийте с вилица до хомогенизиране. Прибавете солта, нарязания пресен лук, нарязания магданоз, задушените гъби, брашното и содата. Разбъркайте до хомогенизиране, но не прекалявайте с бъркането. Оставете сместа за 10-15 минути да почине. 


В тиган поставете олио (около 2-3 милиметра) и го оставете да се сгрее добре. Със супена лъжица гребваме от сместа и пускаме на купчинка в сгорещеното олио. В тигана може да пържим няколко олади едновременно, но трябва да ги пускаме на разстояние поне 2 сантиметра, защото по време на пърженето се надуват. След като се зачервят от едната страна, обръщаме оладите и пържим и от другата на среден огън до готовност.


15 коментара:

  1. Ох, фантастични са!
    Крайно време е и аз да ги направя!
    Хубава вечер, Инче!

    ОтговорИзтриване
  2. Поредното тестено блаженство... Инче, само от гледането им и ми се отваря апетит... Страхотни са!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  3. Hola preciosa, cuánto tiempo sin venir de visita por tu blog!!! Estoy muy ocupada con el trabajo y me queda poco tiempo libre, pero acabo de ver tu receta en mi lista del blog y no me he podido resistir a entrar para decirte que tiene un aspecto riquísimo y seguramente estará delicioso. Me parece una receta estupenda.

    Un beso grande,

    ОтговорИзтриване
  4. meravigliose queste frittelle.mi immagino la bontà!!

    ОтговорИзтриване
  5. Разкошни и толкова апетитни! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Здр. Федорка,
    освен рецептите, които са все по-привли(ащи имаш и много хубав layout на блога. Откъде е този модел? на Blogger ли е?
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  7. Изглеждат вълшебно, точно по мой вкус...
    Благодаря, за чудесната идея, Инче,
    сърдечни поздрави с пожелания за още хубави и усмихнати празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  8. Инче, не е честно да показваш само по няколко снимки, аз съм любопитна! Иначе за оладите не е честно изобщо да ги виждам само на снимка, толкова са изкусителни. Прегръдки и благодаря за удоволствието с твоите публикации!

    ОтговорИзтриване
  9. Ммммм, да знаеш, че в момента се облизвам! :) Ама пак си снимала така апетитно оладените субекти, че няма как да не се облизвам...
    Усмивка от мен :) Весели почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  10. Някак си знам, че е вкусно, щом е с тесто и щом ти си зад тестото;) Поздрав, Федоркса!

    ОтговорИзтриване
  11. Отново неустоимо предложение, Ина! Много обичам гъби, така че тези определено ще се приготвят и в моята кухня съвсем скоро! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. М-м, много хубава идейка, Инка! Сега само трябва да изчакам, докато поникнат първите гъбки (-:
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове