Сладкиш с вишни и крем
Чудесен сладкиш, ароматен, сочен и вкусен, разбира се :))
Не пропускайте ромовата есенция, защото се връзва изключително добре със сметана и вишни!!!
Продукти:
за блата
4 яйца
1/2 чаена чаша захар
200 грама разтопено масло
1 и 1/2 чаени чаши брашно
10 грама бакпулвер
1 ампула ванилия
за крема
250 грама заквасена сметана
1/2 чаена чаша захар
2 яйца
2 ванилии + няколко капки ромова есенция
2 супени лъжици царевично нишесте
250 грама изчистени от костилката вишни
пудра захар за поръсване
Приготвяне на крема:
В купа разбиваме с миксер яйцата, захарта, заквасената сметана. Към тях прибавяме нишестето и ароматите.
Приготвяне на блата:
В купа разбиваме с миксер яйцата заедно със захарта, след което добавяме разтопеното краве масло и ванилията. Разбъркваме добре, прибавяме и брашното, предварително смесено с бакпулвера. Изсипваме сместа в правоъгълна тава (30см х 20см), покрита с намаслена хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 10 минути, след което изваждаме сладкиша, подреждаме отгоре вишните и ги заливаме с крема. Връщаме сладкиша обратно във фурната и печем още 25-30 минути.
Изстиналия сладкиш поръсваме с пудра захар и режем на желани форми.
Леле, Инче, нямаш милост... Кой след кой сладкиш е по-изкусителен...
ОтговорИзтриванеСтрахотен е и този, ама много!
Вкусна седмица. :)
Ох, къде ги намери тези вишни ?
ОтговорИзтриванеОбичам сладкиши с тях, а твоят е чудесен :)
I am so going to make this when it is cherry season here but then firs ti will translate the recipe and then see / Looks delish
ОтговорИзтриванеUn dolce deliziose , splendide le foto. Buona serata Daniela.
ОтговорИзтриванеТози чудесен сладкиш така изкушава, изглежда невероятно сочен, направо си представих свежият му вкус върху небцето си:) Със сигурност ще го опитам в най-скоро време!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ина!
Тъкмо казах,че съм преяла...........,а интересното е че апетитът ми се обадииии:))))
ОтговорИзтриванеПрекрасно парченце си ми резнала ,Инче,тъкмо моята мярка:)))!
Удивително изглежда, Инче! Умееш да предаваш виртуално дори и аромата :) Страхотни снимки! Обещавам си да го направя :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и успешна седмица!
buonissima e di stagione!
ОтговорИзтриванеНяма да изпусна ромовата есенция със сигурност :)
ОтговорИзтриванеСамо дано намеря вишни, че това май е най-редкия плод по пазара ..=
Определено е неустоим!
Направо през екрана усещам нежния вкус! Прекрасен изкусяващ сладкиш! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеПрекрасен сладкиш с вишни, Инче! Но това, че е с крем, направо го прави неустоим. Ще го опитам при първа възможност! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеЛелеее ... страхотен е :) Сигурно ще стане и с череши или с боровинки например ... вишни няма от къде да намеря :(
ОтговорИзтриванеБлагодаря за чудесната рецепта Инче!
Няма проблем със замените на плода.
ИзтриванеMe encanta la miga que tiene.
ОтговорИзтриванеОтивам да обера вишната, узряла, недозряла, ама ще го правя това чудо! :) Страхотни снимки! Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеа вишните от къъъде :)
ОтговорИзтриванебожествено изглежда!
Благодаря ви, наистина е вкусно сладкишчето.
ОтговорИзтриванеВишни не знам откъде може да намерите, аз се снабдих от съседката.
Вкусно, неустоими аромати и приканваща визия!
ОтговорИзтриванеПрекрасна нова седмица, Ина!
Вълшебни нови предложения, Инче,
ОтговорИзтриванестрахотни идеи, чудесни рецепти и невероятни снимки!
Поздрави за теб и благодаря за удоволствието.
Страхотен сладкиш, Инка! Точно за сезона...Добре, че има комшийки, щот' и аз нямам вишни (-:
ОтговорИзтриванеВкусно, неустоими аромати и приканваща визия!
ОтговорИзтриванеhttp://lacocinasiemprellamadosveces.blogspot.com.es/
не ми се получи крема...използвах вместо изкуствена заквасена сметана - домашно прясно мляко и обрах сметаната от бурканите с кисело мляко...но се разтече...докато го биеш,трябва ли да се сгъсти или се излива течен върху сладкиша?
ОтговорИзтриванеНе, не се сгъстява сместа, течна се изсипва върху вишните. Винаги съм ползвала заквасена сметана от магазина, нямам достъп до домашна, и никога не ми се е случвала да я разбивам със захар и да се сгъстява, напротив, става течна. Ако погледнете и изтичника на рецептата, сгъстяване на крема се получава след печенето, разбиара се.
Изтриванеwowwwwwwww che meraviglia!!!
ОтговорИзтриванеЛек и вкусен десерт. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване