Сладкиш с вишни и крем


Чудесен сладкиш, ароматен, сочен и вкусен, разбира се :))
Не пропускайте ромовата есенция, защото се връзва изключително добре със сметана и вишни!!!


С леки промени оттук >>

(1 чаена чаша = 240 милилитра)

Продукти:
за блата
4 яйца
1/2 чаена чаша захар
200 грама разтопено масло
1 и 1/2 чаени чаши брашно
10 грама бакпулвер
1 ампула ванилия

за крема
250 грама заквасена сметана
1/2 чаена чаша захар
2 яйца
2 ванилии + няколко капки ромова есенция
2 супени лъжици царевично нишесте

250 грама изчистени от костилката вишни
пудра захар за поръсване


Приготвяне на крема:
В купа разбиваме с миксер яйцата, захарта, заквасената сметана. Към тях прибавяме нишестето и ароматите.

Приготвяне на блата:
В купа разбиваме с миксер яйцата заедно със захарта, след което добавяме разтопеното краве масло и ванилията. Разбъркваме добре, прибавяме и брашното, предварително смесено с бакпулвера. Изсипваме сместа в правоъгълна тава (30см х 20см), покрита с намаслена хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 10 минути, след което изваждаме сладкиша, подреждаме отгоре вишните и ги заливаме с крема. Връщаме сладкиша обратно във фурната и печем още 25-30 минути.
Изстиналия сладкиш поръсваме с пудра захар и режем на желани форми.


24 коментара:

  1. Леле, Инче, нямаш милост... Кой след кой сладкиш е по-изкусителен...
    Страхотен е и този, ама много!
    Вкусна седмица. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, къде ги намери тези вишни ?
    Обичам сладкиши с тях, а твоят е чудесен :)

    ОтговорИзтриване
  3. I am so going to make this when it is cherry season here but then firs ti will translate the recipe and then see / Looks delish

    ОтговорИзтриване
  4. Un dolce deliziose , splendide le foto. Buona serata Daniela.

    ОтговорИзтриване
  5. Този чудесен сладкиш така изкушава, изглежда невероятно сочен, направо си представих свежият му вкус върху небцето си:) Със сигурност ще го опитам в най-скоро време!
    Поздрави, Ина!

    ОтговорИзтриване
  6. Тъкмо казах,че съм преяла...........,а интересното е че апетитът ми се обадииии:))))
    Прекрасно парченце си ми резнала ,Инче,тъкмо моята мярка:)))!

    ОтговорИзтриване
  7. Удивително изглежда, Инче! Умееш да предаваш виртуално дори и аромата :) Страхотни снимки! Обещавам си да го направя :)
    Сърдечни поздрави и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Няма да изпусна ромовата есенция със сигурност :)
    Само дано намеря вишни, че това май е най-редкия плод по пазара ..=
    Определено е неустоим!

    ОтговорИзтриване
  9. Направо през екрана усещам нежния вкус! Прекрасен изкусяващ сладкиш! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  10. Прекрасен сладкиш с вишни, Инче! Но това, че е с крем, направо го прави неустоим. Ще го опитам при първа възможност! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Лелеее ... страхотен е :) Сигурно ще стане и с череши или с боровинки например ... вишни няма от къде да намеря :(
    Благодаря за чудесната рецепта Инче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма проблем със замените на плода.

      Изтриване
  12. Отивам да обера вишната, узряла, недозряла, ама ще го правя това чудо! :) Страхотни снимки! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  13. а вишните от къъъде :)
    божествено изглежда!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря ви, наистина е вкусно сладкишчето.
    Вишни не знам откъде може да намерите, аз се снабдих от съседката.

    ОтговорИзтриване
  15. Вкусно, неустоими аромати и приканваща визия!
    Прекрасна нова седмица, Ина!

    ОтговорИзтриване
  16. Вълшебни нови предложения, Инче,
    страхотни идеи, чудесни рецепти и невероятни снимки!
    Поздрави за теб и благодаря за удоволствието.

    ОтговорИзтриване
  17. Страхотен сладкиш, Инка! Точно за сезона...Добре, че има комшийки, щот' и аз нямам вишни (-:

    ОтговорИзтриване
  18. Вкусно, неустоими аромати и приканваща визия!
    http://lacocinasiemprellamadosveces.blogspot.com.es/

    ОтговорИзтриване
  19. не ми се получи крема...използвах вместо изкуствена заквасена сметана - домашно прясно мляко и обрах сметаната от бурканите с кисело мляко...но се разтече...докато го биеш,трябва ли да се сгъсти или се излива течен върху сладкиша?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не се сгъстява сместа, течна се изсипва върху вишните. Винаги съм ползвала заквасена сметана от магазина, нямам достъп до домашна, и никога не ми се е случвала да я разбивам със захар и да се сгъстява, напротив, става течна. Ако погледнете и изтичника на рецептата, сгъстяване на крема се получава след печенето, разбиара се.

      Изтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове