Бисквити Червено кадифе




Може да пропуснете боята, тогава ще получите просто какаови бисквитки. Честно казано, не съм голям привърженик на изкуствените оцветители, особено ако консумацията ще е от малки деца.



(1 чаена чаша = 240 милилитра)

Продукти за 20 броя:
1 и 1/2 чаени чаши брашно
1/4 чаена чаша какао
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
3/4 чаена чаша захар
щипка сол
120 грама краве масло
1 яйце
1 супена лъжица прясно мляко
3/4 чаена чаша шоколадови термоустойчиви капки + още 2-3 супени лъжици за поръсване върху бисквитките след изпичане
ванилия
1 чаена лъжичка червена сладкарска боя (течна или гел)


 В купа разбиваме кравето масло със захарта, след което добавяме яйцето и боята. Разбъркваме добре. В купа смесваме сухите съставки и ги добавяме към оцветената смес. Добавяме и шоколадовите капки. Разбъркваме. Покриваме получената смес със свежо фолио и оставяме в хладилник за 1 час. От охладената смес оформяме с ръка топчета с големината на по-голям орех, които нареждаме на разстояние около 3-4 сантиментра едно от друго в тава, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 8-9 минути. Внимавайте да не ги препечете, трябва да са много меки, когато ги извадите от фурната. Оставете бисквитите да изстинат  за 5 минути в тавата, в която сте ги пекли, след което ги прехвърлете върху решетка. Върху всяка бисквита може да поставите чрез лек натиск няколко шоколадови капки.




13 коментара:

  1. Колко са мекички отвътре... Прекрасни са, Инче!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са, Инче. А колко лесно се правят. Едва ме нави да ги пробвам :D

    ОтговорИзтриване
  3. Нямам термоустойчиви капки ;)
    Иначе щях да ги направя веднага!
    Изглеждат много влажни :)
    Хубава нова седмица, Инче!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни са! Мекички и влажни, няма как да ги пропусна :) ще опитаме :)

    ОтговорИзтриване
  5. Обещават да са мекички и сочни тези бисквитки, а освен това са много симпатични!
    Поздрави, Ина!

    ОтговорИзтриване
  6. :)))Пораснали деца сме и ще си сложа боята,няма да се цепя от оригинала:)!
    Прекрасни са,Инче!

    ОтговорИзтриване
  7. Разкошни са, Инче! На такава гледка не издържам :)

    ОтговорИзтриване
  8. Тортата "Червено кадифе" много ми харесва - пухкави и сочни стават блатовете. Бисквитките с това име обещават да имат точно същия вкус :) Затова няма да пропусна да ги опитам! Чудесна идея, Инче! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. Инче, бива ли ми кажи хем вкусотии да показваш, хем и красоти! То се размечтах, какво да ти разправям:)))) Бисквитките поне бих могла да си направя, ако успея, де:), ама за другото... ех, мечти! Благодаря ти за прекрасностите, с които ни зареждаш, прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Ми аз и червени ще ги ям;) Макар да съм убедена, че не боята е направила тази сочна вътрешност и тези страхотни снимки!

    ОтговорИзтриване
  11. наистина като кадифе!!!!
    Изглеждат неустоими !
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  12. Ако пропусна лъжицата прясно мляко,фатално ли ще бъде? И ако да, с какво бих могла да я заместя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Разбира се, че няма да е фатално, всичко зависи от консистенцията, която получите. Спокойно може да замените млякото с вода.

      Изтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове