Питки от ядки / без месене




Продукти за питките 4 броя:
2 яйца
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
две щипки сол
3 супени лъжици смлени сурови орехи
3 супени лъжици смляно сурово кашу
4 супени лъжици овесени ядки
2 супени лъжици слънчогледово олио

за намазване на съдовете за печене - форми за мъфини, тимбали или за крем брюле
слънчогледово олио
брашно от пълнозърнест лимец или ситно смлени овесени ядки




В купа смесваме сухите съставки, добавяме леко разбитите яйца и олиото. Разбъркваме. Оставяме сместа за 10-15 минути - овесените ядки малко трябва да омекнат.

Намазваме формите за печене много добре с олиото и поръсваме обилно дъното и стените с брашното. Във всяко форма сипваме по около 4 - 5 супени лъжици от получената ядково-яйчена смес. Печем в предварително загрята фурна на 180С  за 25-30 минути. Изпечените хлебчета оставяме да се охладят във формите. Изваждаме ги, минавайки с дървено ножче или обикновено ножче по стените на формата, ако се налага. Обръщаме формите, в които сме ги пекли, за да извадим хлебчетата.


5 коментара:

  1. много са вкусни ядковите хлебчета :) Ще опитам и твоето предложение, Инче!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни! И аз да кажа:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Значи правя едни подобни ( но без ядките) в микровълнЕната, ма тия са на светлинни години. Непременно ще ги опитам. Апропо, нали знаеш, че имам орех в двора?;))))))

    ОтговорИзтриване
  4. Обичам такива експерименти и ще пробвам и твоето предложение!
    Приятна вечер, Инче!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове