Тиквени кексчета във форма на донъти


Ще съм кратка - много меки, влажни и вкусни се получиха.


(1 чаена чаша = 240 милилитра)

Продукти за 12 кексчета:
3/4 чаена чаша брашно
1 равна чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
щипка сол
ванилия
1/4 чаена чаша слънчогледово олио
1 средно яйце
1 супена лъжица с връх заквасена сметана
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша сварена и пасирана тиква

може да добавите и 1/2 чаена чаша ситно счукани орехови или други ядки, но този път исках повече да се усеща вкуса на тиквата и ги пропуснах

В купа смесваме сухите съставки, а в друга купа - течните, след което прибавяме течните към сухите и разбъркваме до хомогенност. Намасляваме добре силиконови донът форми за печене и ги пълним до 3/4 от обема им. Печем в предварително загрята фурна на 175С за 17 минути. Готовите кексчета оставяме да изстинат във формите, след което внимателно ги изваждаме. Украсата е по желание, аз не си играх много - просто разтопих малко шоколад и с него декорирах.



6 коментара:

  1. И аз на кратко :) ... изглеждат превъзходно!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама много са пухкави! ....и отново пухкави! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Появиха ли се вече тиквите?
    Ама са чудни кексчетата, Инче! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Още не съм правила нищо с тиква, но тези донъти са страхотни и задължително ще ги пробвам с първата тиква!
    Хубава неделя!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Толкова апетитно изглеждат! Имам огромна тиква, ама няма желаещи да я стържат:)

    ОтговорИзтриване
  6. Дааа, тиквите, любимките :) Не се съмнявам, че са перфектни кексчетата, добавена ли е тиква, всичко се превръща във вкусотия! Чудесна рецепта!
    Поздрави, Ина!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове