Салата с манголд и гриловани тиквички



Продукти за 1 порция:
3 стръка манголд
1/3 малка тиквичка, предварително нарязана на шайби и грилована
1 скилидка чесън
1 чаена лъжичка ябълков оцет
1 чаена лъжичка соев сос
3 супени лъжици зехтин
сол
магданоз

В тиган загряваме 2 супени лъжици зехтин и в него запържваме за около 2-3 минути нарязаните на парчета с дължина около 3-4 сантиметра стъбла манголд, след което добавяме и нарязаните листа на манголда и продължаваме пърженето за около 2 минути. Добавяме нарязания чесън и оставяме на котлона за още около 30 секунди. Смесваме в купа грилованите тиквички и изпържения манголд. Овкусяваме с дресинг, приготвен от ябълковия оцет, сол, соевия сос и 1 супена лъжица зехтин. Сервираме салатата студена, поръсена с магданоз.

Забележка: Ако към салатата добавите гриловани или печени гъби, леко запържен бекон, чери доматчета и нарязан на кубчета кашкавал, направо ще получите ястие :)))



4 коментара:

  1. Манголд до сега не съм опитвала...(малко ми прилича на цвекло),но салатата много ми хареса....Всъщност с големи и уверени крачки вървя към основното ястие:)
    Поздрави,Инче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))) Крачи, крачи :)))
      Хубав уикенд, Миленка :)

      Изтриване
  2. Това красивото не го знаех като манголд :)
    Но с тези изкусителни снимки съм сигурна, че е
    много вкусно!
    Прегръдка,Инче !

    ОтговорИзтриване
  3. Манго... какво? Туй отде го взе и на какво има вкус? Иначе знаеш- наснимала си я така хубаво тази салата, че ми иде да изхрупам монитора;)

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове