Шоколадови американски палачинки /панкейкс/


Продукти:
1 чаена чаша брашно
3 супени лъжици какао
 ванилия
1/3 чаена лъжичка канела
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 яйце
5 супени лъжици захар
олио за тигана


В една купа смесваме сухите продукти, а в друга течните. Прибавяме течните към сухите и разбъркавме, но за кратко - не е нужно да се хомогенизира съвсем, дори напротив - не трябва.
В загрят леко намаслен тефлонов тиган пускаме по 1 пълна супена лъжица от сместа. Печем паличинките от двете страни. Сервираме с кленов сироп, шоколад, мед, сметана, плодове или каквото предпочитаме.


6 коментара:

  1. Нови, страхотни и неустоими предложения, Инче -
    красиви снимки, чудесни рецепти - впечатляващо представяне!
    Много комплименти и поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
  2. 3 с.л. како викаш?;) а батко?;) Шегувам се! Звучат изкушаващо, децата ще ги ядат с кеф, но трябва ли да ги гледам как се усмихват над палачинките и само да преглъщам острани? И само извън темата- два пъти за 5 дена правя онези орехово-какаови бисквитки и са фантазе;) Уверена съм, че и това да направя, историята ще се повтори;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам ме одобрението ти относно бисквитките, Марте :)
      Благодаря :)

      Изтриване
  3. Инче, кога, къде, защо, с кого:)))) ?!знаеш коя снимка имам предвид:). А тези палачинки не стига, че са шоколадови, че са неустоимо снимани, ами и бутилката отзад, която си се опитала да прикриеш, но аз забелязвам, направо ги превръщат в перфектната закуска. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове