Млечна баница с какаова основа
Тази млечна баница с карамел е по рецепта на Мина >>.
Вчера я направих, но с много малко от посочените продукти, просто за проба и много ми хареса, затова днес сутринта врътнах половин доза, но с добавка от какаова основа, че моите търсят шоколадовото в десертите. Всеки луд с номера си :)
Вчера я направих, но с много малко от посочените продукти, просто за проба и много ми хареса, затова днес сутринта врътнах половин доза, но с добавка от какаова основа, че моите търсят шоколадовото в десертите. Всеки луд с номера си :)
1 чаена чаша = 240 милилитра
Продукти:
3 яйца
100 грама захар
500 милилитра прясно мляко
ванилия
3 фини кори за баница
20 грама краве масло
за карамела
200 грама захар
2 супени лъжици вода
за каковата основа
2 яйца
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша слънчогледово олио
3 супени лъжици тъмно какао
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена чаша брашно
Аз използвах фолиева тава за кекс за еднократна употреба, но не обърнах внимание каква е вместимостта й, но ще погледна като отида пак до Фантастико, и ще напиша точно. На около беше някъде към 25 см дълга и 10 сантиметра широка, височина - към 15 см.
Върху хартия за печене поставяме кора за баница и я намасляваме с предварително разтопеното масло. Покриваме я с втора кора за баница, отново намасляваме, покриваме с третата кора и пак намасляваме. Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 5-10 минути, след което аз обърнах корите и ги пекох още около 5 минути. Много бързо ми се зачервиха приятно, внимавайте да не ги изгорите. Извадете ги и ги оставете да изстинат преди да ги начупите.
Направете карамела като в тенджера поставите захарта и водата. Загрейте до получаване на приятен цвят карамел и веднага изсипете във формата, в която ще печете.
Разбийте яйцата със захарта до побеляване, прибавете млякото и ванилия.
Върху вече постегналия се карамел поставете около 4 шепи от начупените кори за баница, залейте с яйчено-млечната смес. Печете в предварително загрята фурна на водна баня на 160С за около 40 минути, след което изсипете отгоре какаовата смес, приготвена като просто смесите всички продукти, не е нужно да разбивате с миксер. Печете още около 20 минути, но на 175С. Идвадете от фурната и оставете да се охлади, след което поставете в хладилник за поне 6-7 часа преди да го обърнете върху поднос и нарежете.
Понеже ми остана малко от яйчено-млечната и какаовата смеси, аз направих и 3 "баници" във формите за крем карамел.
И твоята версия е не по-малко апетитна,много сочен десерт,Инче!
ОтговорИзтриванеБлагодар, Роси :)
ИзтриванеНямам представа защо си го причинявам това:))) някакъв вид мазохизъм ми се струва:))) Хем, че вчера едва издържах пред тази гледка. Ами жестока е, Инче, какво да ти кажа повече. Ще се прави, то се е видяло! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНадявам се, че ти хареса, особено ако си падаш по сочни нещица, мисля, че ще ти допадне :)
ИзтриванеЧудесен сочен и наситен с цвят десерт. Снимките са много апетитни и изкушаващи!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ами каквото и да си кажем-чудесна е!
ОтговорИзтриванеБлагодра, МъФче :)
ИзтриванеИна, прелестна е!!! - и ние вкъщи не отказваме шоколадовото в десертите и с удоволствие ще пробваме и твоя вариант - ммм, карамел и шоколад - блаженство :)
ОтговорИзтриванеОтново ти благодаря, Мина, за страхотната рецепта. Перфектна е за мен :)
ИзтриванеПрекрасен десерт, Инче! Защо ли не се изненадвам :) Прегръдка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси, видях, че си творила много чудеса. Гости приемаш ли? :))
ИзтриванеSensacional.
ОтговорИзтриванеThanks :)
ИзтриванеThis looks so good.Is it any chance that you can instal google translator on the side of your posts,it will help with translation...Thank you so much.
ОтговорИзтриванеThanks, Zorica :) There is a google translate widget at the bottom right hand corner of this blog.
ИзтриванеThank you Fedora I did not see it .....Warm regards:)))
ИзтриванеИнче, много интересна и оригинална рецепта. За първи път попадам на такъв десерт. Изглежда умопомрачаващо. Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Танче :)
ИзтриванеПрегръдки и от мен :)
Това трябва да е нещо средно между онази торта кодрит-кадир и млечна баница, ммм... да, да, да харесва ми, Инче и със сигурност ще опитам. Поздрави!
ОтговорИзтриванеОфф, доплака ми се, честно. Вече ще ти отварям блога, само когато съм преяла.
ОтговорИзтриванеЧудесен е! Приготвих го и беше подобаващо уважен :). Аз добавих банани в карамелената смес и се получи фантастично. Благодаря за споделената рецепта! Поздрави!
ОтговорИзтриванеГледах го преди диетата, гледам го и сега и ангелите ми излитат един по един. Ще го правя! Поздрави, Инче!
ОтговорИзтриване