Шоколадово-ябълкови мъфини
Много вкусни, меки, влажни и изключително лесни за приготвяне мъфини.
1 чаена чаша = 240 милилитра
Продукти:
3/4 чаена чаша настъргана ябълка (обелена)
1 яйце
3/4 чаена чаша кисело мляко
1/3 чаена чаша слънчогледово олио
3/4 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша тъмно какао
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
90 грама начупен на много дребно или настърган на по-едро ренде натурален шоколад
ванилия
В купа поставяме мокрите съставки и разбъркваме с вилица за кратко. Добавяме и сухите съставки, накрая е шоколада. Сипваме сместа във форми за мъфини с хартиени капсули (около 3/4 от височината им). Сместа не трябва да е гъста, ако е то добавете или малко олио, или вода. Печем в предварително загрята фурна на 200С за 5 минути, след което намаляваме температурата на 180С и печем още около 20-25 минути. Пробваме с клечка, трябва да излиза суха, но имайте предвид, че те са доста меки, не се плашете, като изстинат се стягат. Оставете мъфините да изстинат напълно, след което ги поставете поне 1-2 часа в полиетиленов плик. Съхранявайте ги в него.
Много сочни изглеждат! Може ли човек да им устои?! Една колежка скоро носи такива мъфинчета, но бяха леко сурови. Много внимателно трябва да се подхожда към ябълката в десерти. Виждам, че ти си се справила блестящо.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат и слънчев уикенд.
Много обичам ябълковия вкус в десертите.....Снимките са превъзходни!
ОтговорИзтриванеЯбълково брауни, изглеждат размазващо вкусно!!!
ОтговорИзтриване