Маджарица / Унгарско момиче


За първи път я правя, макар от много време да имах желание. Е, понеже днес имаме празник, та се наканих. Вече знам какво да правя следващия път, за да стане още по-перфектно рязането :)



Продукти:
600 грама брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
220 грама краве масло
2 яйца
200 грама захар
ванилия
6 супени лъжици заквасена сметана или гъсто кисело мляко

допълнително брашно за поръсване при разточване на корите

пълнеж
2 чаени чаши захар
1 литър прясно мляко
130 грама нишесте ванилия 
330 грама краве масло
200 грама натурален шоколад
ванилия

покритие
100 грама натурален шоколод
50 грама краве масло


Приготвяне на корите
Замесваме тесто от продуктите за тестото, което оставяме в хладилник за около 1 час, след което го разделяме на 8 равни части. Всяка част разточваме върху леко набрашнена хартия за печене, поръсваме го пак с малко брашно и разточваме много тънка правоъгълна кора. Пренасяме заедно с хартията за печене върху тавата от фурната, обърната с дъното. Печем в предварително загрята фурна на 170С за около 5-7 минути до леко покафеняване на краищата ѝ. Изваждаме я от фурната и я оставяме да изстине. По същия начин процедираме и с другите части тесто. Аз работих с два големи листа хартия за печене и двете тави от фурната за печене.

Приготвяне на крема
В 1 чаена чаша от студеното прясно мляко разтваряме нишестето, а другата част мляко оставяме да заври заедно със захарта. Към врящото мляко добавяме разтвореното нишесте и бъркаме  до гъстяване на крема. Сваляме от огъня и добавяме шоколадите, бъркаме до пълното им разтваряне. 
В купа разбиваме с миксер кравето масло, след което към него добавяме по малко от напълно изстиналия крем. Добавяме и ванилията.

Сглобяване
Поставяме една кора, мажем с крем (около 5-6 супени лъжици), поставяме отгоре друга кора, пак крем и т.н, до последната кора, която аз намазах съвсем леко с крем. Покриваме с шоколадовата глазура, приготвена от разтопения с кравето масло шоколад. Заглаждаме. Оставяме тортата в хладилник за едно денонощие, след което режем на парчета.

Аз избързах с рязането, при това рязах с назъбен нож част от парчетата, та грешка!!! Ако имате гладък нож, използвайте него!



13 коментара:

  1. Кой яде всички тези сладкиши!?:)

    ОтговорИзтриване
  2. Честит ви празник!:) А това съвършенство тук се радвам ,че сподели, да може и ние да се подсладим! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Грабвам едно парченце за закуска :)

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна е пустата му маджарица..........Много съблазнителна:)!

    ОтговорИзтриване
  5. Голяма вкусотия ще да е.....

    ОтговорИзтриване
  6. Честит празник и от мен, Инче! Неустоим десерт както винаги! Поздрави и слънчеви усмивки!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит празник, Ина!
    Неустоим десерт- вкусен и толкова красив!

    ОтговорИзтриване
  8. Ина, моят (кандидат) зет е с унгарско потекло, маджарин, дет се вика, та в негова чест бих направила този неустоим сладкиш!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове