Соленки с парено тесто





1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
120 грама краве масло
1 чаена чаша вода
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша настърган ементал или друго подобно сирене
1/2 чаена чаша настърган пармезан
7-8 стръка прясна мащерка (само листенцата)
4 яйца размер L (големи)

листенцата 5-6 стръка прясна мащерка за поръсване


Кравето масло и водата поставяме да заврат в тенджера, след което изсипваме наведнъж брашното и разбъркваме енергично в продължение на около 1 минути, след което отстраняваме от огъня. Оставяме сместа малко да се охлади и добавяме сирената, листенцата мащерка, разбъркваме. Прибавяме яйцата, едно по едно, като след всяко яйце разбъркваме до пълно хомогенизиране на сместа. Поставяме сместа в пош и шприцоваме върху тава, покрита с хартия за печене, от сместа топчета с големината на голям орех. Топчетата трябва да са на разстояние едно от друго около 4 сантиметра. С мокра лъжичка натискаме леко стърчащите върхове на топчетата, поръсваме с листенаца мащерка и печем в предварително загрята фурна на 200С за 15-20 минути или до зачервяване.
Вместо пош може да използвате чаена лъжичка.



3 коментара:

  1. Правила съм нещо подобно преди време,вкуса е пристрастяващ.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей!
    с какво безглутеново брашно можем да заменим бялото брашно?
    поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей,
      Със сигурност може да замениш с брашно от тапиока и ще получиш бразилските хлебчета, но ще трябва да увеличиш количеството брашно от тапиока.

      Хубава неделя :)

      Изтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове