Крекери
Едни много хрупкави и вкусни крекери със зехтин. Рецептата я публикувам дословно, както е при Дани.
източник >>
Продукти:
250 грама брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
125 милилитра вода
2 супени лъжици зехтин !!! (Аз сложих 3 супени лъжици)
сол
зехтин за намазване
От продуктите се омесва гладко тесто. Увива се в кърпа и се поставя за час в хладилник. След изваждане се откъсват парченца с размер на орех и се разточват много тънко. Намазват се със зехтин, поръсват се с едро смляна сол (аз не поръсвах) и по желание може да се поръсят с любими ваши аромати - риган, розмарин. Поставят се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат при 200 градуса с вентилатор- 5-7 минути. След изваждане се намазват отново със зехтин.
Buonissimi questi crackers!! complimenti!
ОтговорИзтриванеИ аз слагам повечко зехтин :)
ОтговорИзтриванеПук на мехурчето ;)
davvero spettacolari e invitanti! adoro i crackers sgranocchiosi!!
ОтговорИзтриванеДа не остана назад и аз ги опитах, че и в двойна доза ги направих.
ОтговорИзтриванеСтрахотни мезенца, за някои с бира, за други като мен с вредна кока-кола :))))
Здравейте,
ОтговорИзтриванеНаправих рецептата, като спазвах стриктно всичко, но пекох на фурна без вентилатор, тъй като моята няма. Крайният резултат беше доста далеч от снимките - не се получиха никакви "балончета". Къде може да е причината? Поздрави!