Крекери


Едни много хрупкави и вкусни крекери със зехтин. Рецептата я публикувам дословно, както е при Дани.

източник >>

Продукти:
250 грама брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
125 милилитра вода
2 супени лъжици зехтин !!! (Аз сложих 3 супени лъжици)
сол

зехтин за намазване




От продуктите се омесва  гладко тесто. Увива  се в кърпа и се поставя за час в хладилник. След изваждане се откъсват парченца с размер на орех и се разточват много тънко. Намазват се със зехтин, поръсват се с едро смляна сол (аз не поръсвах) и по желание може да се поръсят с любими ваши аромати - риган, розмарин. Поставят се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат при 200 градуса с вентилатор- 5-7 минути. След изваждане се намазват отново със зехтин.


5 коментара:

  1. И аз слагам повечко зехтин :)
    Пук на мехурчето ;)

    ОтговорИзтриване
  2. davvero spettacolari e invitanti! adoro i crackers sgranocchiosi!!

    ОтговорИзтриване
  3. Да не остана назад и аз ги опитах, че и в двойна доза ги направих.
    Страхотни мезенца, за някои с бира, за други като мен с вредна кока-кола :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте,

    Направих рецептата, като спазвах стриктно всичко, но пекох на фурна без вентилатор, тъй като моята няма. Крайният резултат беше доста далеч от снимките - не се получиха никакви "балончета". Къде може да е причината? Поздрави!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове