Бързи мини понички без мая


Преглагам едни бързи, много мекички и вкусни понички без мая.



1 чаена чаша е с ВМЕСТИМОСТ 240 милилитра

Продукти:
2 яйца
120 грама крем сирене тип Филаделфия, но аз ползвах друго, по-евтино, леко подсолено
1 пълна (с голям връх) супена лъжица кисело мляко или 2 равни супени лъжици
5 супени лъжици захар
1 чаена чаша брашно
1,5 чаени лъжички бакпулвер
2 праха ванилия

олио за пържене

пудра захар за поръсване


В купа смесваме яйцата, сиренето, захарта и млякото, след което добавяме брашното, ванилиите и бакпулвера. Разбъркваме до хомогенизиране и оставяме сместа да почине за 15 минути.
 В тенджера изсипваме доста олио, поничките се пържат на маслена баня, което загряваме добре. С потопена в мазнината чаена лъжичка (по-добре използвайте мерителна лъжичка за кафе, с вместимост 1 чаена лъжичка, тъй като поничките са по-кръгли) гребваме от сместа и я изспиваме в олито, така продължаваме и с другите понички. Пържим на среден огън, като се зачервят добре от едната страна, обръщаме и от другата. Проверете първата готова според вас поничка дали се е изпържила добре, за да се ориентирате с останалите. Готовите понички поставяме върху салфетки. Поръсваме обилно с пудра захар и сервираме.


11 коментара:

  1. О, че са хубави! Пък и без мая... Тъкмо като за мен (защото й се плаша на маята при работа с нея, не за даруго)!
    Запазвам си рецептата веднага, благодаря, Инче! :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери :)
      Не се плаши, аз обичам да работя с мая, но много време се чака, а понякога го нямам, както и нерви :D

      Хубава неделя :)

      Изтриване
  2. Колко навреме ги виждам тези сладурчета :)
    Пия си кафето, а ти ми ги поднасяш за закуска ;)
    Благодаря ти, Инче и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани :)

      Хубав следобед от мен :)

      Изтриване
  3. Ех, че вкусни и какви са хубави само! Ще се възползвам някоя есенно - зимна сутрин от рецептата, а засега си я запазвам.
    Хубава неделя ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Габи :)
      Хубав следобед и на теб :)

      Изтриване
  4. Как успя да ги направиш толкова еднакво кръглички? Пишеш, че се загребва с лъжица, а ми изглеждат сякаш са изрязани.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Загребва се, да. Не съм рязала нищо. Не са идеално кръгли, просто така излизат, като възглавнички се надуват и са много мекички, а за вкус... след като аз изляпах доста... изводите са ясни :)

      Изтриване
  5. Kaто бонбонки са! И са толкова пухкави, въпреки че са без мая. Благодаря за рецептата, Инче!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Светле!

      Хубав неделен следобед и на теб :)

      Изтриване
  6. да, пак си плувала в свои води, вече владееш гмуркането до съвършенство;) Чудна визия, а за вкусът-винаги ти вярвам безрезервно!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове