Бразилски царевичен кекс




Продукти:
800 милилитра пълномаслено прясно мляко
3 яйца
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена чаша настърган кашкавал от краве мляко - ползвах на Маджаров, пармезан или друго от този тип
1 ампула ванилия на д-р Йоткер
1 чаена чаша фино царевично брашно
1 и 1/2 чаени чаши захар

краве масло за намазване на формата и малко брашно за поръсването й




Всички съставки се слагат в блендер и се миксират. Сместа се изсипва в намаслената и набрашнена кексова форма. Пече се в предварително загрята фурна на 180С за 40 минути, след което се изважда от фурната и се оставя за около 30 минути да се охлади. Обръща се върху поднос и се оставя напълно да се охлади. Поръсва се с пудра захар (по желание) и се сервира.
Сладкишът трябва да е напълно изстинал, тъй като престояването му води до утаяването на кремообразната смес в долната му част, т.е. колкото повече стои обърнат в чинията за сервиране, толкова по-голям слой от крем ще имате. Е, не е безконечен, разбира се :)

Коментари

  1. Ау, Инче, това е велико! Веднага си го запазвам за проба, представям си каква вкусотия е... Много благодаря, че сподели!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ммм, Гери, аз вече се оплаках във фейса, ще се повторя. На мен не ми допадна, но пък моите го одобриха. Наблегни на ароматите, ако решиш да пробваш, че има много яйчен вкус за мен. Това е класическият вариант, може да пробваш с кокос и карамел, както е предложено в някои рецепти в нета, сигурно ще е по-добре.

      Изтриване
    2. Сега виждам коментара ти, Инче, и... Да ти кажа ли, че аз хич не обичам този яйчен вкус, за който споменаваш? ;) Затова недолюбвам и крем карамел... Ама ще опитам някой път с добавки, както съветваш. Благодаря! Изглежда уникално! :)
      Хубав ден!

      Изтриване
  2. Направо ме главозамая този сладкиш!Както винаги си оригинална и в рецепта,и в снимки.......Прегръдки,Инче!Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна идея, някой ден ще я опитаме и ще споделим резултата.
    Благодарим за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации