Домашна Нутела



Вкусово е близо до оригинала, много ни хареса. Вярно, излиза по-скъпо, но поне е ясно какво има вътре, или почти е ясно.


Продукти:
80 грама сурови лешници
2/3 от консерва подсладено кондензирано мляко, т.е. 2/3 от 397 грамова консерва*
3 чаени лъжички мед
90 грама натурален шоколад

*!!!подсладеното кондензирано мляко е много гъсто, не го заменяйте с прясно или обикновено кондензирано!!! Ще получите нещо друго, ако го направите. 



Лешниците слагаме в тава и печем в предварително загрята фурна на 170С за около 9-10 минути. Внимавайте да не ги изгорите, разбърквайте от време на време. Изпечените лешници поставяме в хавлиена кърпа и разтъркваме, за да паднат люспите. След като изстинат лешниците, поставяме ги в блендер или чопър, след което ги пасираме до получаване на течна смес, наподобяваща долу-горе консистенцията на разтопено масло. От време на време спирате, за да почине уредът. В съд разтопяваме шокалада с кондензираното мляко. Леко охлаждаме, прибавяме към блендера с лешниковото масло и разбиваме. Прибавяме меда и отново разбиваме. Готово, можем вече да хапваме с удоволствие :)



8 коментара:

  1. Прекрасно предложение! Няма да мога да се насладя, защото ще ми замине скромният блендер, но някога... :)
    Поздрави, Инче!

    ОтговорИзтриване
  2. Съблазнително се стичааааа...
    Прекрасно вдъхновение са твоите снимки,Инче,а рецептата е идеална!

    ОтговорИзтриване
  3. Това беше мамината рецепта, когато нямаше Нутела в буркани, а после се появи готовата и тази рецепта остана в архивите. Сега специално я изрових и видях, че има още една съставка - тъмно какао. Сигурно защото едно време нямаше черен шоколад по магазините. Много спомени ми навя тази рецепта.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Какво като е скъпо? то не е за наяждане, а за кеф. А кефа често излиза скъпо. Да не продължавам да разсъждавам;) изглежда мноооу добре!

    ОтговорИзтриване
  5. Buenos días Fedora. Me encanta tu blog, con tu permiso me acercaré a mirar por la ventana de tu cocina para deleitarme de tus recetas y tus maravillosas fotografías.
    Te envío un saludo desde Tenerife - España

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове