Млечна каша от просо с ябълки




1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
1/2 чаена чаша просо
1 и 1/2 чаени чаши вода
1 чаена чаша прясно мляко
1 средно голяма обелена и нарязана на парченца ябълка
4-5 супени лъжици захар или на вкус /може да използвате и мед, но не го варете!!!
3-4 супени лъжици стафиди
30 грама краве масло + още малко допълнително при сервиране
канела за поръсване по желание

Измиваме простото много добре, до бистра вода. Слагаме го в тенджера заедно с водата и варим на умерен огън до поемането на водата от просото. Добавяме прясното мляко, ябълковите парченца и захарта. /Ако ползвате мед за подслаждане, то го добавете след охлаждане на кашата!!!/ Варим до готовност на просото. Ако искате да получите по-рядка каша, добавете още малко мляко. Свалете от огъня, добавете кравето масло и стафидите, захлупете добре съда за около 20 минути, след което разпределете в купички, във всяка поставете парченце краве масло и по желание поръсете с канела, може и с ядки.


3 коментара:

  1. Инче, и двете предложения с просо ми харесват страшно много, даже не знам кое повече. :) Чудни са!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери :) Прегръдки и от мен :)

      Изтриване
  2. Много примамливи предложения, непременно ще пробвам нещо с просо! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове