Тиквени сладки/курабии с пълнеж от крема сирене


Започнах с направата на курабийки, но ме хванаха лудите да разплесквам, да слагам пълнеж, да овалвам, много пипкава работа, затова реших, че не мога да продължавам повече с това мъчение и промених формата... облекчих се :)) За нула време свърших с останалото тесто.


Така от тези


стигнах до тези...




  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!


Продукти:
4 чаени чаши брашно
1 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
1 яйце
240 грама краве масло на стайна температура
3/4 чаени чаши варена и пюрирана тиква
1 и 1/2 чаени чаши захар
1 ампула ванилия
1 чаена лъжичка канела

Пълнеж:
240 грама крем сирене
1/3 чаена чаша пудра захар
1 ампула ванилия


Приготвяне на тестото: Разбиваме кравето масло със захарта, прибавяме яйцето, разбиваме. Прибавяме пюрето и разбъркваме. Прибавяме и останалите съставки. Оставяме сместа в хладилник за 1 час.

Приготвяне на пълнежа: Смесваме добре съставките и оставяме в хладилник за 1 час.

От тестото откъсваме топчета с размер на малък орех и ги поставяме в грездата на мини мъфини. Натискаме с пръст, така че тестото да покрива дъното и стените на гнездото. Пълним с пълнежа. Покриваме с малко парче от тестото, сплескано под формата на диск. 

Печем в предварително загрята фурна на 180С за 12-15 минути. След като се охладят, внимателно ги изваждаме от гнездата. Украсата е по желание, при мен е бял шоколад и карамелизирани фъстъци.

Коментари

  1. Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz olmuş. Bende şifalı ayva marmeladı yaptım. Sizleri bloğuma beklerim. http://sefagen.blogspot.com.tr

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Нежност и красота....както винаги! Усмихнат ноември, Ине!

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересно предложение, изглеждат много сладурски! А и с комбинацията тиква и крема сирене ме спечели от раз. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Хм, таман да заложа на първите и видях последната снимка...

    ОтговорИзтриване
  5. Да не би да са останали скрити от всички? Ако е така, веднага нападам аз, прекрасни са, Инче! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Невероятни. Днес ги правих макар , че мойте си станаха колкото нормални мъфини , но вкуса е божествен. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че са Ви харесали :) Може и в големи форми за мъфини, не е проблем, важното е да е вкусно :)
      Весели празници Ви желая :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации