Банички с праз (постни)



Баничките са чудесни, тестото е страхотно - лесно се работи с него, не мога да опиша колко вкусни се получават - никаква жилавост, дърпане и опите за сдъвкване няма :D

Може да видите и вариант със зеле >>

Продукти за 8 банички:
тесто
1 чаена чаша брашно
1/4 чаена чаша царевично брашно
1/4 чаена чаша слънчогледово олио
1/3 чаена чаша топла вода
2 щипки сол
плънка
5 стръка праз лук
2 настъргани моркова
сол
олио


Приготвяне на плънката: Нарязаният на тънки колелца праз лук и настърганите моркови запържваме или задушаваме до готовност. Посоляваме и оставяме зеленчуците да изстинат, отцеждайки излишното количество мазнина.

От продуктите за тесто замесваме меко и нелепнещо тесто, което оставяме да почине за 30 минути, завито в полиетиленов плик, след което го разделяме на 8 парчета. Всяко парче разточваме на много тънка кора, покриваме с около 2 пълни супени лъжици от плънката, завиваме на руло, след което завиваме на охлюв. Редим в тава, покрита с хартия за печене. Леко притискаме с длан всяко "охлювче". Печем в предварително загрята фурна на 200С за 20-25 минути.



6 коментара:

  1. Ох, много ми харесаха :)! Утре ще ги направя, дано ги издокарам като твоите, Инче!
    Изглеждат превъзходно!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни са! Не съм правила тесто за банички с царевично брашно, но определено тези изглеждат много добре!
    Поздрави и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошни са баничките, Ина -
    много апетитно изглеждат, постни са и повечко плънка, както ги харесвам.
    Благодаря за чудесната рецепта, поздрави за теб и хубав празник днес!

    ОтговорИзтриване
  4. Прелестни банички,Иринче!Тъкмо навреме идва рецептата!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. impossibile resistere a queste chioccioline!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна рецепта, непременно ще опитам - само не обещавам кога:))

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове