Млечна майонеза


Майонезата е чудесна, много лесна и бърза, а и не се използват сурови яйца, което за мен е голям плюс - така мога без да се терзая да приготвя домашни бургери на един малък бургеротрошач :))



Продукти:
100 милилитра студено прясно мляко - директно от хладилника
200 милилитра слънчогледово олио
1/4 чаена лъжичка лимонена киселина или 1 чаена лъжичка лимонов сок
1/3 чаена лъжичка сол

опция - чесън, копър, краставички и т.н.

пасатор и дълбок и тесен съд 


В дълбок и тесен съд /буркан или чашата на пасатора/ поставяме лимонената кеселина и солта. Наливаме олиото, след което и студеното прясно мляко. Разбиваме с пасатора до сгъстяване на сместа, т.е. до получаване на майонеза. 




4 коментара:

  1. Una buena idea FEDORA!!!
    Un Año 2016 lleno de bendiciones para ti y tu família.
    ABRAZOS :))))
    Conxita

    ОтговорИзтриване
  2. Това е любимата ми майонеза, защото става много лека и е подходяща за салати. Предвид това, че с наличие на майонеза се получават тежки, с тази не е така.
    Хубави празнични дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Габи :)
      Хубави и на вас :)

      Изтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове