Най-вкусните и крехки свински пържоли


Преди време правих пържоли по тази рецепта >> и станаха вкусни, но пържолите трябва да са по-тънки, обаче фурната ми доста пострада откъм чистота - такова пръскане и пушеци... та реших да се спра на тази рецепта >>. Накрая решех да ги комбинирам, та получих ето тези топящи се в устата пържоли!


Продукти за 7 порции:
7 свински вратни пържоли без кост
2-3 чаени лъжички слънчогледово олио
500 милилитра бира
60-70 грама краве масло
сол
черен пипер (опция)


В тиган поставяме 1 чаена лъжичка олио, след което добавяме част от пържолите, предварително подправени със сол и евентулано черен пипер. Запечатваме от едната страна пържолите за 5-6 минути, като не обръщаме пържолата преди да са изтекли тези минути. Запечатваме и от другата страна за същото време. Подреждаме пържолите на един ред в тава. Заливаме ги с бирата, поставяме парченце масло върху всяка пържола, но не използваме цялото масло, а само половината - другата половина ще я изпозлваме по-късно. Завиваме тавата в алуминиево фолио. Печем в предварително загрята фурна на 200С за около 1 час и 40 минути. Махаме фолиото от тавата, както и част от течността в тавата, но да има малко от нея, тънък слой. Поставяме отново парченце краве масло върху всяка пържола и печем за още около 10-15 минути до зачервяване. Готови са за консумация. 






Коментари

  1. Чудесни пържоли! Поздравления за страхотният блог - страхотни рецепти, страхотни снимки!

    ОтговорИзтриване
  2. За много години, Инче!
    Здарве и късмет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За много, Ванче!
      Само най-добро в настоящата година :)

      Изтриване
  3. Честита Нова година, Ина! Да е щастлива и успешна!
    Чудесно предложения за празнично ( и не само) меню!

    ОтговорИзтриване
  4. una bella gita in campagna e una bella bistecca ci sta tutta!

    ОтговорИзтриване
  5. За много години и от мен, Инче! Пържолките ги оцених още като ги видях във ФБ, наистина крехки, сочни и вкусни. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Честита нова година,Ина!!!
    Да е весела и щастлива!
    Тези сочни пържолки са идеални за сезона ....и чаша вино :))
    Поздрави

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации