Орехово-сусамова халва


Единственото сладко нещо, което приготвям напоследък са точно тези топчета. Супер бързи, нямам време, а са много, много вкусни и полезни. Аз пека ореховите ядки, защото ги купувам изчистени, а не знам кой/коя с какви ръце ги е чистил, но ако си ги чистите вие, то може директно да прескочите печенето на ореховите ядки.
Веганите могат да заменят меда с кленов сироп.


Продукти:
6 равни супени лъжици сусамов тахан
6 равни супени лъжици мед
2 супени лъжици тъмно какао
ванилия (по желание)
1/2 чаена лъжичка канела (по желание)
2  и 1/2 чаени чаши печени орехи, смлени + още за овалване на топчетата


Смесваме тахана и меда, разбъркваме. Добавяме какаото, ванилията, канелата, разбъркваме. Накрая добавяме и смлените орехи, разбъркваме. Оформяме топчета, които овалваме в смлени орехи, но може да ги оваляте в какао, кокосови стърготини, каквото решите. Оставяме ги в хладилник, за да стегнат, но и така стават за хапване, даже понякога нарочно правя сместа по-рядка, за да я мажа на филийка хляб :)



9 коментара:

  1. Нещо си се изкалпазанила ;)
    Чудесни са, Инче!

    ОтговорИзтриване
  2. Правила съм подобни и знам колко са вкусни. Черпя се няколко за десерт!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. molto invitanti e gustosi.Auguri anche se in ritardo!

    ОтговорИзтриване
  4. Каква вкусотия! Обичам такива сочни и сурови бонбони с много ядки! Ще ги опитам! Усмивки от мен, Инче!

    ОтговорИзтриване
  5. О, точно в момента сутрин си хапвам лъжица тахан с мед, чудесно ще ми дойде да обогатя и с ядки, ей на това му се вика хем здравословно, но и вкусно!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове