Орехово-таханови меки бисквитки




1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
2 белтъка
1/3 чаена чаша сусамов тахан
1/4 чаена чаша мед (около 3 супени лъжици)
ванилия
1/2 чаена лъжичка канела
2 чаени чаши орехи, смлени
1 щипка сода бикарбонат


Смесваме в купа тахана, меда, белтъците. Разбъркваме. Добавяме ванилията и канелата, разбъркваме. Прибаваме щипка сода бикарбонат, смиламе орехите и ги добавяме. Разбъркваме. Оставяме сместа за около 5 минути да почине. С лъжица за сладки (топки за сладолед с вместимост 1 супена лъжица) ребваме от сместа и я поставяме върху тава, покрита с хартия за печене. Редим на разстояние около 5 сантиметра една от друга. Поръсваме със сусамово семе. Печем в предварително загрята фурна на 170С за 10 минути. Изваждаме бисквитките от тава едва когато изстинат. 


10 коментара:

  1. Разкошни - чудесно съчетание на вкус и аромат /... а и аз съм на такава вълна/.
    Страхотно представяне с изкушаващи, апетитни и красиви снимки.
    Поздрави за теб, Инче успешни и усмихнати пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ди :)
      Хубави и на теб :)

      Изтриване
  2. Още довечера ще ги опитам! Благодаря за идеята! Снимките ти са много вкусни!
    Поздрави и усмихнати пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Издирвам си вкусотии приготвени само с белтъци, защото доста остават покрай месенето на козунаци :)
    Записвам тези и още довечера ще ги забъркам, изглеждат чудно!
    Поздрави, Инче!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове