Млечна торта



Една чудесна торта с тънки блатове, които не се месят... за тези, които не долюбват последното. Бързо и лесно!

1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
1 консерва подсладено кондензирано мляко (397 грама)
2 яйца размер M
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 прахчета ванилия

крем:
200 милилитра сладкарска животинска сметана 
350 грама сирене Филаделфия оригинал
400 грама заквасена сметана
1 супена лъжица захар - няма грешка!!!
1 ампула есенция ром на доктор Йоткер - задължително!!!


Приготвяне на блатовете (адаптирано оттук >>)
Смесваме всички изброени продукти за блатовете. Разчертваме кръг с диаметър 20 см върху хартия за печене, обръщаме я с начертаното надолу, поставяме я върху тавата от фурната.
Слагаме 5-6 супени лъжици от сместа, разстиламе я, така че да достига до начертаната линия, но да не излиза извън нея. Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 7-8 минути или до леко покафеняване на краищата на блата. Изважда се от фурната и се оставя леко да се охлади, след което с помощта на нож внимателно го отлепваме от хартията за печене - лепкав е заради голямото количество захар, съдържащо се в кондензираното мляко (затова и в крема слагаме само 1 супена лъжица захар), но после, когато се напои с крема, няма и следа от лепкавост :) Охлаждаме върху решетка. По същия начин процедираме и с останалото тесто. Изпечените блатовете редим един върху друг, но задължително между тях слагаме хартия за печене. При мен излязоха 7 блата. 

Приготвяне на крема
Всички продукти слагаме в купа и разбиваме с миксер до сгъстяване на сместа. !!!Не слагайте повече от 1 супена лъжица захар, защото блатовете са доста сладки!!!

Сглобяване на тортата
В поднос слагаме ринг за торта. Вътре в ринга поставяме първия блат, отгоре няколко лъжици крем, пак блат, крем и т.н., завършваме с крем. Оставяме тортата за 1 нощ в хладилника. Украсата е по желание.
Много върви с плодове, да знаете :)




21 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря :)
      Дай една чинийка да ти сложа :)))

      Изтриване
  2. Невероятна серия фини изкушения, Инче -
    страхотни рецепти и впечатляващо изпълнение!
    Комплименти,поздрави и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дианка :)
      Хубаво лято и на теб :)

      Изтриване
  3. Ох, много съм не скромна, но една чинийка няма да ми стигне!Апсолютен разкош!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) Да ти призная, всеки иска по две парчета, и аз не издържах :)

      Изтриване
  4. KAKVO KOLICHESTVO E KONDENZIRANOTO MLQKO? KUTIITE SA S RAZLICHNA GOLEMINA.... Pozdravi

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кондензираното подсладено мляко е от 397 грама.

      Хубав уикенд от мен :)

      Изтриване
  5. Ина, тази тортичка изглежда страхотно и снимките са много изкушаващи! :)
    Поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  6. Не са ли малко 2 яйца само за 7 блата? Бих искала да направя тортата затова питам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не са. Тестото, което се разпределя върху хартията за печене, е малко, за да се получи тънък блат след изпичането. Когато се сложи крема, блатовете поемат от него и стават по-сочни и малко по-дебели. Имайте предвид, че тестото е доста сладко, затова и след изпичане лепне и трябва да си помогнете с ножче, за да го отлепите от хартията за печене.

      Надявам се да Ви хареса :)

      Изтриване
    2. Направих я! Става лесно и бързо. Блатовете са екстра - направих 4 за форма с диаметър 23см см Кремът е чуден, според вкуса ми ще го подслади с една идея. Благодаря за споделената рецепта!

      Изтриване
  7. Поредната фантастична рецепта!

    ОтговорИзтриване
  8. Обичам такива торти!Направих я и ооо....,невероятно елегантна и лека!Чудесна рецепта!
    http://dor4eto.blogspot.bg/2016/07/blog-post_4.html

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Теди :)
      Разкошна ти се е получила :)

      Изтриване
  9. и аз благодаря за рецептата сигурна съм че ще ми хареса

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове