Питки с тесто за японски хляб Хокайдо


Това са адски меки питки, приготвени с тестото за млечния японски хляб, но с по-малко захар, защото аз не обичам сладки хлебчета.


1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
4 чаени чаши брашно
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици сухо мляко
1 пакетче (7 грама) суха мая на доктор Йоткер
1 яйце + 1 белтък
1/4 чаена чаша животинска сладкарска сметана
1/4 чаена чаша прясно мляко

***
1/3 чаена чаша брашно
1 чаена чаша прясно мляко
***
60 грама краве масло

слънчогледово олио за намасляване

ивици бекон, мащерка


Първо приготвяме нещо като много гъст крем, а именно в тенджера изсипваме разтвореното в 1 чаена чаша прясното мляко брашно, което е 1/3 чаена чаша. Загряваме сместа до сгъстяване,  непрекъснато бъркайки. Сместа е готова, когато оставя ясни следи на дъното на тенджерата. Отстраняваме сместа от огъня, покриваме я с кърпа, за да не хване кора. Оставяме до пълното й охлаждане, чак тогава е готова за употреба.

В хлебопекарна поставяме първо изброените течни продукти, така приготвения изстинал крем, послесухите, накрая е сухата мая. Включваме програмата за месене и втасване. Когато продуктите са добре разбъркани, прибавяме на малки порции разтопеното и охладено краве масло, не се притеснявайте, той ще бъде поето напълно. След като програмата приключи, разделяме сместа на 6 равни части, всяка от които разтягаме с ръце до кръг, който поставяме в тава, покрита с хартия за печене. Намасляваме го с малко слънчогледово олио и оставяме да втаса на топло. Отгоре поставяме ленти бекон, отново леко намасляваме, след което печем в предварително загрята фурана на 180С за 15 минути или до приятно зачервяване на кората. Изваждаме от фурната и покриваме с кърпа. Сервираме с мащерка или каквото намерите за добре... домати и сирена? Ммм... бомба :))



Коментари

  1. Мммм, чудни са, Инче!Във всякаква комбинация ще ми дойдат добре.

    ОтговорИзтриване
  2. amo i lievitati e questo è davvero spettacolare abbinato poi ai formaggi!

    ОтговорИзтриване
  3. Не се издържа вече... само примамливи предложения!!! Пращай по някоя мостра насам :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъка, мъка, тъкмо направя нещо и си кажа, че няма да пипна нищо в кухната и моите го излапали. На тортите им виждат почти моментално сметката, добре, че не им личи :))

      Изтриване
  4. Инче, толкова мек и уханен хляб...прииска ми се поне хапчица:(

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации