Шоколадови трюфели с авокадо



Много лесни трюфели с леко екзотична нотка, които се топят в устата.



Продукти за 36 трюфела:
150 грама черен шоколад
100 грама млечен шоколад
1 авокадо, много добре узряло - на пипане е леко меко
1/4 чаена лъжичка канела
ванилия
какао за овалване

Разтопяваме шоколадите на водна баня, оставяме леко да се охладят. Пасираме вътрешността на авокадото, след което го прибавяме веднага към охладения шоколад. Добавяме канелата и ванилията. Разбъркваме до хомогенизиране. Покриваме сместа със стреч фолио и оставяме в хладилника да стегне за около 40 минути. От сместа оформяме трюфели, които овалваме в какао, а ако решите може и в кокосови стърготини, някакви ядки, настърган шоколад, да ги залеете с разтопен шоколад... варианти много. Оставяме трюфелите в хладилник за да стегнат съвсем.






8 коментара:

  1. Имаш много правилна захапка, Инче :)
    Чудесни са трюфелите, както и всичките ти сладки изкушения!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни трюфели! Комбинцията на авокадо и шоколад на ми е любима!
    Обезателно ще ги пробвам! Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Алекс!
      Дано и на теб ти харесат :)

      Изтриване
  3. Как ти хрумна, чудни са и са точно за рождения ми ден, благодаря:))
    А снимките...направо са велики, няма такива снимки просто...уникални!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси :)
      Не е моя идея, това е доста известна комбинация от авокадо и шоколад :)

      Прегръщам те сърдечно :)

      Изтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове