Царски сладки




  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Е, тези сладки много, ама много ми харесаха! Мекички, с неустоим вкус на масло, орехи, ванилия, а аз добавих и леко канела. Трябва да ги опитате непременно! 


Продукти:
за тестото
2 жълтъка
42 грама прясна мая
2 ванилии
125 грама краве разтопено и охладено масло
3 супени лъжици захар
5 супени лъжици прясно мляко
1/3 чаена чаша топла вода
300 грама брашно (при мен отиде повече, за да получа меко и нелепнещо тесто, защото добавих и вода, за да активирам маята)

пълнеж
2 чаени чаши смлени орехови ядки
4 белтъка - по рецепта е 2, но на мен не ми стигна, за да получа кашава смес, с която да намажа тестото
1 чаена чаша кристална захар
канела по желание, но ние обичаме, затова сложих 1/2 чаена лъжичка

пудра захар за поръсване


Приготвяне на пълнежа
Смесваме всички продукти за пълнежа. Разделяме го на 4 равни части, след което пристъпваме към направа на тестото.

В купа активираме маята - разтваряме я в топлото прясно мляко и водата, добавяме 1 чаена лъжичка от захарта и 1 супена лъжица брашно. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес и оставяме за около 10-15 минути на топло, след което добавяме и останалите продукти, като най-накрая е брашното. Замесваме меко и нелепнещо тесто. Месим кратко, около 2-3 минути. Разделяме тестото на 4 части. Всяка част разточваме върху леко набрашнена повърхност на кора с дебелина 2 мм, намазваме равномерно с едната част за пълнежа и завиваме руло. Режем филийки с дебелина около 2 см. Диаметърът на получените от мен кръгчета беше около 3,5–4 см.
Подреждаме сладките на разстояние 2–3 см една от друга в тава, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 170С до порозовяване, след което изваждаме сладките от фурната, прехвърляме ги в поднос и ги поръсваме с пудра захар. По същия начин процедираме и с останалите части тесто.

Сладките са страхотни!



Коментари

  1. Много, много хубави, Инче!
    И аз им се каня много отдавна.
    Но сега в жегата пак няма да е :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ил :)
      Аз едва вчера ги видях, но жегата не може да ме спре - нали знаеш за лудия... умора няма :)

      Изтриване
  2. Благодаря за доверието! Много се радвам, че сте направили мамините сладки! Надявам се нямате нищо против да добавя линк към оригиналното рецепта. Поздравявам ви за прекрасното изпълнение!
    http://hitrinibg.com/carski-sladki/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина много ми харесаха :) Чудни са! Благодаря отново за рецептата :)
      Линк има и в самата публикация, разбира се, че нямам против :)

      Изтриване
  3. Трябва ли да се изчака да втаса тестото?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не се изчаква да втаса, директно се работи с него.

      Изтриване
  4. Направих ги и аз-много вкусни!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации